Виле, лимузине, луксуз… Пара на пару: Додиково богатство вртоглаво расте (ВИДЕО)

0

Центар за истраживачко новинарство освјежио је податке у имовинским картонима политичара. У Републици Српској, најзанимљивији је свакако онај од предсједника Републике, поготово јер су се приходи Милорада Додика и укњижена имовина много увећали.

Центар за истраживачко новинарство је установио да Милорад Додик тренутно има укњижено на своје име неколико станова, кућа, као и велику квадратуру земљишта.

Додик осим предсједничке плате има и примања од пољопривреде од 100 хиљада марака, супруга Сњежана убире 45 хиљада од истог посла, док од изнајмљивања куће предсједник Српске добија такође 100 хиљада марака.

Тренутно, имовина коју предсједник Републике Српске Милорад Додик посједује је:

кућу, зграду, земљиште (24.998 м2) Градишка, три стана у Лакташима и Београду, кућу (341 м2) у Београду, гаражу (45 м2) у Београду, аутомобил 40. 000 КМ.

Милорад Додик има и кредит у Павловић банци у износу од милион и 700 хиљада марака чија намјена није позната.

Оно што није укњижено на Милорада Додика, уписано је на име његово супруге.

  • земљиште (155.915 м2) Бакинци, Лакташи
  • земљиште (42.986 м2) Лакташи
  • земљиште (93.820м2) Лакташи
  • земљиште (23.160 м2) Лакташи
  • земљиште (29.973 м2) Градишка
  • аутомобил 25. 000 км

Горица, кћерка Милорада Додика, има стан у ширем центру Бањалуке који се простире на 345 квадрата. Недавно је у јавност изашла и информација да је Милорад Додик на име снахе Иване укњижио стан у Београду у вриједности од 830 хиљада марака.

Занимљиво је да званичних података о приходима, некретнинама Додиковог сина Игора нема, осим да је власник фирме “Фруит ецо”, која се бави воћарством. Осим тога отворио је још двије фирме чија добит се мјери у милионима марака.

Познато је да је Додикова кћерка увелико загризла у бизнис. Прво је отворила апотеку у Бањалуци у партнерству са Нином Шкрбић, кћерком Ранка Шкрбића, коју су недуго касније препродале. Затим, Горица Додик је са у сарадњи са снахом Иваном отворила ресторан “Агапе” у центру Бањалуке.

Центар за истраживачко новинарство није успио доћи до званичног податка колика је плата Милораду Додику посљедње четири године. До 2014. године је износила 3.900 марака. Вјероватно је није ни пријавио из очигледних разлога, јер примање од неколико хиљада марака у сваком случају не покрива трошкове куповине наведених некретнина.