Јеромонах Георгије Станковић, који је, уочи православног празника – Преображења, по благаослову митрополита Дабробосанског господина Хризостома, стигао у манастир Свете Тројице у Озерковићима, посјетио је недавно општину Соколац и руководство локалне заједнице упознао са плановима обнове ове соколачке светиње.

Начелник општине Милован Бјелица са сарадницима, узвратио је јуче посјету игуману Георгију, како би на лицу мјеста разговарали о приоритетним улагањима, неопходним за оживљавање манастира.

Општина Соколац је увијек посебну пажњу и значај придавала његовању традиције и пружала подршку свештенству. Начелник Бјелица је обећао несебичну подршку и овај пут, подржавајући све визије и идеје јеромонаха Георгија, који је веома оптимистичан.

Приоритет су обнова конака, рјешавање водоснабдијевања и гријање, као и прилаз пута, а нешто касније може се радити на фрескописању и уљепшавању манастира.

Од 19. августа, по доласку младог игумана Георгија, поново се служе молитве у овој светињи, коју вјерници могу посјетити у било које доба.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име