Иванић и Говедарица у знатној предности (ВИДЕО)

0

Савез за побједу саопштио је резултате предизборног истраживања које је спровео београдски “Демостат“. Према резултатима истраживања, кандидати Савеза за побједу Вукота Говедарица и Младен Иванић су у озбиљној предности у односу на кандидате СНСД-а Жељку Цвијановић и Милорада Додика.

Подршка народа Вукоти Говедарици у трци за предсједника Републике Српске за седам одсто је већа у односу на подршку Жељки Цвијановић, док Младен Иванић има девет одсто предности наспрам Милорада Додика у трци за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске.

Што се тииче кандидата за предсјендика Републике Српске Вукота Говедарица добио је 51 одсто, а Жељка Цвијановић 44 одсто подршке.Остатак од пет одсто добили су остали кандидати.

Када је у питању српски члан у Предсјендиштву БиХ Младен Иванић је добио 52 одсто, а Милорад Додик 43 одсто. Остали кандидати су сви заједно на пет одсто подршке грађана.

На основу тог истраживања и странке СзП у предности су у односу на коалицију окупљену око СНСД-а и у трци за мандате у НСРС.

Странке у Савезу добиле су бн49%, коалиција СНСД, ДНС и СП 45%, а остали имају шест процената.

Савез за побједу је саопштио да је истраживања које је проведено у периоду од 14. до 23. августа ове године на репрезентативном узорку од 1.510 испитаника спровео београдски „Демостат“, угледна и професионална истраживачка агенција са великим искуством у испитивању јавног мњења.

Истраживачким тимом је руководио познати и уважени социолог Срећко Михаиловић.