Обуставе саобраћаја у кањону Тијесно

0

Саобраћај ће од данас до 23. септембра бити потпуно обустављан на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека, у кањону Тијесно, у времену од 11.00 до 11.45 часова, с циљем несметаног одржавања пењачког „Дрил енд чил фестивала“.

Саобраћај ће у вријеме обуставе бити преусмјерен на путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На већини путева у Републици Српској овог јутра су повољни услови за вожњу и саобраћај се одвија редовно, а изузетак су дионице на којима је због санационих радова измијењен режим вожње и регулисан привременом сигнализацијом.

У котлинама и дуж ријечних токова из АМС скрећу пажњу на јутарњу маглу, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, на могуће одроне земље или камења на коловоз.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, у мјесту Друговићи, измијењен је режим одвијања саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

На магистралном путу Карановац-Црна Ријека у току је санација клизишта, па се саобраћај одвија успорено.

С обзиром на то да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја, па возаче из АМС Републике Српске моле за стрпљење.

Због радова измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Трновица два/-Требиње, због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

Због изградње канализационе мреже, на магистралном путу Бијељина-Главичице у Улици 27. марта на подручју Бијељине обустављен је саобраћај за сва возила.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, због већег одрона саобраћај се одвија успорено по привремено урађеном проширењу поред пута и проходно је за сва возила.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње мале хидроелектране „Главица“ на ријеци Пливи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Бараћи-Шипово.

На дионици регионалног пута Кула-граница Републике Српске/Федерације БиХ /Враца један/ због радова изградње кружне раскрснице на укрштању улица Иве Андрића, Николе Тесле и војводе Радомира Путника потпуно је обустављен саобраћај за све категорије возила.

Због радова на санацији клизишта измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионицама регионалних путева Братунац-Скелани и Братунац три-Дрињача.

У току је санација клизишта на неколико локалитета регионалних путева Карановац-Митровићи и Митровићи-граница Републике Српске /Присика/, због чега је на мјестима извођења радова измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због изградње канализационе мреже централног дијела општине Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицама регионалног пута Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ и на дионици Шипово-Бараћи.

У току је санација коловоза на регионалном путу Карановац-Митровићи-Кнежево у периоду од 7.00 до 17.00 часова, аза вријеме радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због деминерских радова на путу Брод-Оџак, на деминерским радилиштима Клакари Доњи девет и 13, од 8.00 до 18.00, као и на локалитету Клакари Горњи у периоду од 8.00 до 16.00 часова, саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе, а 15 минута пропуштања возила.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је због активираног клизишта потпуно обустављен.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

На регионалном путу Теслић два-граница Републике Српске/Федерације БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу на дионици Добој-Манастир Петрово, од 7. маја на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Бањалуци ће због спортске манифестације „Ролеријада“, која ће бити одржана сутра на Тргу Крајине, бити обустављен саобраћај на дијелу Улице Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Алејом Светог Саве, у периоду од 7.00 до 17.00 часова.

АМС Републике Српске подсјећа све возаче да је почела нова школска година у Републици Српској и позива их да возе крајње опрезно у зонама основних и средњих школа, те да обрате посебну пажњу на ђаке који се крећу дуж коловоза.

Из АМС наводе да је почела традиционална републичка кампања „Возачи, школа је за нас, опрез је за вас“ којом се жели унаприједити знање и понашање код дјеце као ризичних учесника у саобраћају путем образовних материјала, свјетлоодбојних прслука, радио и телевизијских спотова.

На подручју Федерације БиХ због редовног одржавања расвјете у тунелу Црнаја на магистралном путу Коњиц-Јабланица, данас од 9.00 до 18.00 возила ће саобраћати једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно у току је реконструкција моста преко ријеке Врбас, због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на магистрални пут преко Травника и Доњег Вакуфа, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санациони радови изводе се и на ауто-путу на дионицама Сарајево запад-Лепеница и Високо-Какањ, као и на магистралним путевима Семизовац-Олово-Кладањ.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима Прозор-Томиславград /Подбор-Аћимићи/, Љешево-Високо и Јелах-Пиљужићи.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања, а због радова у Хрватској обустављен је саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.