Магла на путевима

На путевима на подручју доњег и горњег Подриња, Приједора и Мркоњић Града јутарња магла смањује видљивост, па се возачима савјетује да вожњу прилагоде условима на путу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Из АМС-а напомињу да је од 7.30 часова нормализован саобраћај на регионалном путу Челић-Корај у мјесту Миросавци, који је био обустављен због саобраћајне незгоде.

На дионици магистралног пута Национални парк „Сутјеска“-Прибој, на подручју општине Фоча, од сутра до 2. новембра долазиће до получасовних обустава саобраћаја због извођења минерских радова. Обуставе ће бити на снази сваки радни дан од 8.00 до 6.00 часова.

Кроз кањон Тијесно на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека до 23. септембра долазиће до потпуне обуставе саобраћаја у периоду од 11.00-11.45 часова због пењачког „“Дрил енд чил фестивала“. Алтернативни правац је Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

На дионици ауто-пута Бањалука-Прњавор због изградње система наплате путарине на петљи Маховљани измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње мале хидроелектране „Главица“ на ријеци Пливи измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Бараћи-Шипово. Предвиђено је да радови трају до 1. новембра.

Измјене саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу од Клашница према Прњавору због изградње дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор, као и на улазу у Бањалуку из правца Клашница гдје је у току уклањање наплатних кућица.

Успорено се саобраћа на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, гдје је у току санација клизишта. Из АМС-а истичу да је ријеч о веома фреквентном путном правцу долази до краткотрајних застоја, па возаче моле за стрпљење.

Радови су актуелни на магистралним путним правцима од Ребровца према Челинцу, Челинац-Котор Варош, Карановац-Митровићи-Кнежево, те на регионалним путевима Братунац-Скелани, Братунац-Дрињача, Карановац-Митровићи и Митровићи-Присика /граница Републике Српске/.

Саобраћај се успорено одвија на подручју Требиња због изградње водовода за насеље Дражесне Горе, затим у Источном Сарајеву гдје је у току изградња кружне раскрснице на регионалном путу Кула-Враца, као и на путним правцима Језеро-Шипово и Шипово-граница Републике Српске /Ново Село/ на подручју општине Шипово.

На магистралном путу Сарајево-Фоча на локалитету Сијерачке Стијене саобраћај је и даље успорен због већег одрона, док је потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град због клизишта у мјесту Раковац.

Због клизишта саобраћај се одвија једном траком, наизмјенично, на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, те Укрина-Горња Вијака, Братунац-Дрињача и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У току је изградња моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, па возила саобраћају преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Забрана саобраћаја за теретна возила на снази је на Озрену на дионици Добој-Манастир Петрово, те на регионалном путу Теслић-Подјезера /граница Републике Српске и ФБиХ/ због оштећења моста у мјесту Жежеља.

Саобраћај теретних возила на регионалном путу Површнице-Лопаре преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У бањалучком насељу Чесма свакодневно ће до 23. септембра, у периоду од 8.00 до 20.00 часова, због санације Улице Петра Великог саобраћај ће бити обустављан од броја један до раскрснице са Сарајевском улицом.

У Федерацији БиХ због реконструкције моста преко ријеке Врбас на магистралном путу Нови Травник-Бугојно теретна возила преусмјерена су на правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник, а путничка возила на обилазницу у непосредној близини.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања при преласку границе. Због радова у Хрватској, обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Возачима се савјетује да до 22. септембра не користе гранични прелаз Делеуша у периоду од 9.00 до 13.00 часова због асфалтирања у Црној Гори и најављених обустава саобраћаја.