У просторијама некадашње основне школе у Ћаваринама одржан је Мјесни одбор општинског одбора СДС-а за Ћаварине-Кусаче. Одличном одзиву становника из свих села ове мјесне заједнице, представили су се кандидати на предстојећим Општим изборима и водили разговори о наредним плановима и активностима, како на подручју локалне заједнице, тако и на републичком нивоу.

Предсједник општинског одбора Српске демократске странке у Сокоцу и кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из изборне јединице 8, Милован Бјелица, отворио је састанак и започео разговор освртом на догађаје који су довели до формирања СДС-а. Говорио је о бурним ратним и поратним годинама кроз које је и он као дио тадашње власти прошао заједно са својим народом, те како је након свега свако изашао јачи и бољи, упркос свим недаћама и несрећама. Захвалио се присутнима на подршци, на томе што су остали досљедни себи, а тако и политици и вриједностима које баштини Српска демократска странка.

Младенка Пандуревић директор Развојне агенција Источног Сарајева, а на овим изборима кандидата за народног посланика, говорила је о побољшању положаја жена, о потреби да се обрати пажња на проблем бијеле куге, али истински и институционално, уређујући систем, а не онако како то сада ради актуелни режим.

Најмлађи кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из изборне јединице 3 Ана Маловић, своје излагање и представљање усмјерила је ка проблемима младих. Њиховој већој укључености и потреби за већом заитересованошћу за свој положај и проблеме који их муче. Позвала је да не одустају од планова и снова и да није једино одлазак рјешење свих проблема.

Није било неке, за наше прилике уобичајне дискусије везане за путеве и водоснабдијевање. Локална власт, и начелник општине Соколац Милован Бјелица, успјешно су завршили важне путеве на подручју ове мјесне заједнице. Недавно је асфалтиран пут у Шенковиће, раније за Паржевиће, а пут за Кусаче и Јасик поправљен. Санирани су и макадмски путеви, оштећени обилним падавинама овог љета.

Ова мјесна заједница, тачније пут према Ћаваринама, због близине града и сређене инфраструктуре, постаје атрактивна локација за викендице и куће за одмор. Велики број људи који живе у Европи и свијету, од којих неки и нису из овог краја препознали су љепоте и сређеност ове средине и ту купили имања и направили куће за одмор.

Вриједно хвале је самоорганизовање и инцијатива мјештана, као би сами уредили своје село и побољшали услове за живот. То је пут саборности који би сви ми заједно требали да слиједимо, пут преузимања свудбине и живота у сопствене руке.

Окупљени грађани су изразили увјереност у промјене након 7. октобра. Мишљења су да се једино тако може побољшати положај пониженог народа широм Српске и вратити сигурност и повјерење у институције и систем.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име