ВАДИ КЕСТЕЊЕ: Вучић „откачио“ Додика у последњем тренутку

0

Иако је постојала најава да предсједник Србије Александар Вучић долази сутра у Источно Сарајево о чему су биле обавијештене и институције БиХ, услиједило је писмо предсједника Републике Српске Милорада Додика у коме га моли да одгоди посјету и да то учини након избора.

Након нашег сазнања да предсједник Србије Александар Вучић долази сутра у посјету Републици Српској, односно Источном Сарајеву, услиједило је писмо предсједника Републике Српске Милорада Додика у којем га, како преноси Срна, моли да одгоди посјету Источном Сарајеву, имајући у виду нападе на Вучића који долазе не само од бошњачког народа, већ и од српских представника који га оптужују за мијешање у изборни процес и утицај на вољу српског народа у БиХ.

„Искрено Вас молим да Вашу посјету Источном Сарајеву одгодите за послије предстојећих избора. То Вас молим са истинском жељом и с поштеном намјером да Вас заштитим од напада свих оних који не желе бољу будућност за српски народ“, навео је у писму Додик, који ће сутра у Источном Сарајеву присуствовати свечаном отварању болнице „Србија“.

Он је поручио Вучићу да не дозволи подјеле Срба у Републици Српској и Србији, јер је то један народ, те истакао да је и јединство Републике Српске и Србије природно и да се не смије одустати од тога, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

„Република Српска, њен народ и ја, као њен предсједник, вјечито ћемо Вам бити захвални за безрезервну подршку. Хвала за донације којима смо изградили или реконструисали болнице, вртиће, школе, домове културе, путеве, мостове и комуналну инфраструктуру. Захваљујући Вама, народ у Републици Српској осјећа подршку и љубав Србије“, наводи се, како преноси Срна, у писму.

Додик је поново потврдио братство са Србијом и своју посвећеност блиској међусобној сарадњи, због боље будућности за један и јединствени српски народ.

„Драги пријатељу, молим Вас да се колико у понедјељак видимо у Београду и направимо планове за наставак сарадње Србије и Српске„, навео је Додик у писму.

Најава да предсједник Србије долази у Републику Српску стигла је данас из амбасаде Србије надлежним институцијама БиХ.

Зашто је до промјене плана дошло, остаје да се види!?