Говедарица: Нећу прећутати бруталну крађу, изабран сам за предсједника Српске

0

Изабран сам за предсједника Републике Српске вољом гласача. На изборима треба да одлучују гласачи, не бројачи. Неће бити договора са режимом, поручио је на данашњој конференцији за медије предсједник СДС-а Вукота Говедарица.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је у Бањалуци да изборе у једној држави треба да дефинишу гласачи, али не људи који су бројали гласове.

“Ове изборе су добили бројачи, а не гласачи. Ја сам изабран гласовима, а не бројањем. Тражимо да се уради пребројавање свих гласова који су дошли у ЦИК. Свима нам је јасно да смо жељели ови избори буду фер и демократски, праведни и правични и да у овим изборима треба да дођемо до воље народа. Ако неко данас има нешто против тога, онда и треба да каже то“, истакао је Говедарица.

Говедарица је поручио да ће тражити да се поново изброји свих 100 одсто гласачких листића.

“Број неважећих листића се повећао. Данас имамо 91 одсто пребројаних одбора. Јуче смо имали 40.000, а данас 42.500 неважећих листића. Ово је огроман број, број који може да утиче на исход гласања. Тражимо увид у неважеће листиће’‘, казао је Говедарица.

Први човјек СДС-а сматра да постоји вишак гласачких листића. Он сумња да је дошло до штампања дуплих гласачких листића.

“Знамо да су се листићи штампали у фирми у Лакташима, у Атлантику. Депримира нас однос СНСД-а у овој кампањи, нарочито Додик, који се на непримјерен начин обраћао бирачима. Не желим да трпим притиске и страхове, а то нису заслужили гражани Српске. Пријетио је да ће здравствени радници остати без посла ако не гласају за њега, пријетио је радницима у РиТЕ Гацко уколико гласају за мене. Пријетио је и младим људима, интелектуалцима“, поручио је Говедарица.

‘Неко је заслужио да заврши у затвору због изборних превара’‘, додаје Говедарица.

Он је додао да истрајава у овој борби и додао да жели да дође до истине.

“Према свему виђеном, ја сам добио повјерење грађана. Нико не би требао да има нешто против онога што ми тражимо. Разлика је 23.000, а то значи да неважећи листићи утичу на изборну истину. Чуо сам шта је рекао Обрен Петровић. Нисам разговарао с њим. Нисам сигуран да ли је рекао то, јер је дао изјаву за СРНУ“, поручио је Говедарица.

Он је истакао да нико у СДС-у не смије да ради оно што му је драго мимо страначких органа.

“Нема разговора са Додиком и са режимом. Нема разговорима са онима који су пријетили. Нема разговора са вођом режима који је подијели народ, а сада би хтио да га мири. Нема разговора са вођом режима који је таргетирао СДС онако како то није успио ни Педи Ешдаун и Алија Изетбеговић. Нећу да разговарам са оним који шест мјесеци заташкавају убиство Давида Драгичевића. Нећу да разговарам са човјеком који је вријеђао породицу Драгичевић“, категоричан је Говедарица.

„Покраден сам на најбруталнији начин и са Додиком нема разговора о сарадњи. Огњен Тадић је прећутао изборну крађу 2014. године, ја нећу“, поручио је Говедарица.