Комшић: И Додик има интерес да Предсједништво БиХ функционише

0

Жељко Комшић, који убједљиво води у трци за Предсједништво БиХ из реда хрватског народа, изјавио је да очекује рационалну сарадњу са друга два члана јер сви имају исти интерес да ова институција функционише.

– Можда разлози нису исти, али начин рада и доношења одлука у Предсједништву нас упућује једног на другог – рекао је Комшић вечерас за ТВ1.

Он каже да очекује да ће српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик дјеловати рационално, јер му је у интересу да Република Српска има неку корист од његове позиције у Предсједништву.

Комшић је истакао да вјерује у равноправност људи, да ће учинити све да се то деси и да ће се тако и понашати.

– Желим да овај мандат почнемо мирно, без отварања приче о неким разликама, без конфликта и свађе – поручио је Комшић.

Коментаришући данашње протесте у Мостару против његовог избора за хрватског члана Предсједништва БиХ, Комшић је навео да је то легитиман начин изражавања воље грађана.

Он каже да ће се потрудити да Драган Човић, лидер ХДЗ БиХ, још дуго не буде члан Предсједништва.

– Без потребе се стварају тензије и не знам шта жели да постигне ХДЗ БиХ и коме шаљу те поруке. Ако је то врста притиска око формирања власти, онда је то бесмислено или за неке будуће разговоре о измјенама Изборног закона или Устава онда опет неће наћи саговорнике – рекао је Комшић.

Коментаришући Додикову изјаву да ће предсједника Руске Федерације Владимира Путина позвати да дође у Бањалуку, а не у Сарајево јер ту није добродошао, Комшић је рекао да је Путин увијек добродошао у Сарајево.