Бранислав Гордић: Ево ме у кафани, дао сам изјаву у полицији и пустили су ме

0

Купио сам отпад, имам документацију за аутодијелове, напомиње Гордић, који, такође, негира да је дио организоване криминалне групе која се бави крађом возила.

Бранислав Гордић (52) са Сокоца јавио се редакцији „Дневног аваза“ путем телефона демантујући да је данас ухапшен.

– Ево ме у кафани. Дао сам изјаву у полицији и пустили су ме – каже Гордић.

Према саопштењу из Полицијске управе Источно Сарајево, на основу наредбе Основног суда на Сокоцу, а уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, извршен је претрес куће и помоћних објеката у власништву Гордића и том приликом су пронашли одређени број аутодијелова за које постоји сумња да потичу из кривичних дјела извршених на подручју Кантона Сарајево.

Гордић напомиње да је тачно да је полиција одузела одређену количину аутодијелова.

– Купио сам отпад, имам документацију за то. Показао сам полицији документацију, а они су рекли: „Ништа ми не знамо, то покажи на суду.“ Увијек ми одузму и ја морам на суду да доказујем – каже Гордић, којем се у Суду БиХ, заједно с Данилом Цицовићем и осталима, суди за организовану крађу возила.

“Каква организована група, ја сам сам! Нисам ја дио никакве групе. Четири године ја покушавам да им објасним да немам везе с њима. Мени су прије четири године одузели два камиона дијелова и аутомобил. За све сам имао документацију. Кад сам тражио да ми то врате, они су подигли оптужницу. Три и по године сам чекао да дам изјаву тужиоцу. Какав организовани криминал, ја сам увијек сам. Они мене туже за прикривање и прање новца“, објашњава Гордић.