Закључци Регионалног одбора СДС Сарајевско-романијске регије

0

На сједници Регионалног одбора СДС – Изборне јединице број 8, одржаној данас у Источном Сарајеву донешени су следећи закључци:

1. У свјетлу свих дешавања унутар странке, а у циљу очувања јединства и позиције Српске демократске странке /СДС/, тражимо да се што прије одржи ванредна скупштина СДС и проведу ванредни унутарстраначки избори, па да онда ново руководство одлучи о даљим корацима и потезима.

2. Као озбиљна политичка партија тражимо да се у интересу грађана Републике Српске и БиХ разговара са свим политичким партијама.

3. Ружне и непримјерене сцене испред просторија СДС-а у Бањој Луци, са транспарентима, који вријеђају осниваче и истакнуте функционере странке наштетиле су и угледу саме странке како и предсједнику странке који се од ових није оградио ни дистанцирао. То не служи на част никоме ко је у томе учествовао, нити је улица мјесто гдје се одлучује о потезима и политици странке.

На данашњој сједници Регионалног одбора који чине предсједници општинских одбора СДС-а Источне Илиџе, Трнова, Источног Старог Града, Пала, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Рогатице, Хан Пијеска, те предсједник Градског одбора Источно Сарајево, присуствовало је 19 од 20 чланова.