НАПАД НА НОВИНАРА БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Расписана међународна потјерница за Недељком Дукићем

0

Интерпол Сарајево расписао је међународну потеерницу за Недељком Дукићем (27) из Кнежева, осумњиченом за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

После процедуралних заврзлама на релацији Окружни суд Бањалука – Министарство безједности, канцеларија Интерпола у четвртак је коначно завела сву потребну документацију и потерница за одбеглим Дукићем је сада активна.

Дукић је осумњичен да је заједно са боксером Марко Чолићем, с којим је радио као избацивач у једном ноћном клубу, 26. августа у Улици Бановић Страхиње покушао да убије Ковачевића, кога су телескопским палицама изударали по глави наневши му тешке повреде.

Чолић је ухапшен 9. септембра и од тада се налази у притвору, док је Дукић исту ноћ побегао из БиХ и од тада је недоступан истражним органима.

Досадашњом истрагом утврђено је да је Дукић напустио БиХ преко граничног прелаза у Градишци. У Хрватску га је превезао пријатељ, који се касније вратио у Бањалуку.

Међутим, осумњичени се није дуго задржао у Хрватској већ је исти дан отпутовао за Словенију. Утврђено је да је две ноћи преспавао у једном стану у Словенији и од тада му се изгубио траг.