НАПАД НА НОВИНАРА БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Расписана међународна потјерница за Недељком Дукићем

Интерпол Сарајево расписао је међународну потеерницу за Недељком Дукићем (27) из Кнежева, осумњиченом за покушај убиства новинара БН телевизије Владимира Ковачевића.

После процедуралних заврзлама на релацији Окружни суд Бањалука – Министарство безједности, канцеларија Интерпола у четвртак је коначно завела сву потребну документацију и потерница за одбеглим Дукићем је сада активна.

Дукић је осумњичен да је заједно са боксером Марко Чолићем, с којим је радио као избацивач у једном ноћном клубу, 26. августа у Улици Бановић Страхиње покушао да убије Ковачевића, кога су телескопским палицама изударали по глави наневши му тешке повреде.

Чолић је ухапшен 9. септембра и од тада се налази у притвору, док је Дукић исту ноћ побегао из БиХ и од тада је недоступан истражним органима.

Досадашњом истрагом утврђено је да је Дукић напустио БиХ преко граничног прелаза у Градишци. У Хрватску га је превезао пријатељ, који се касније вратио у Бањалуку.

Међутим, осумњичени се није дуго задржао у Хрватској већ је исти дан отпутовао за Словенију. Утврђено је да је две ноћи преспавао у једном стану у Словенији и од тада му се изгубио траг.