Пројекат “Start up Srpska”: Прилика за младе са пословном идејом (ВИДЕО)

0

Добре вијести стижу за младе са добром пословном идејом. Почиње реализација пројекта “Старт уп Српска”, за који се могу пријавити млади до 35 година који желе да покрену бизнис.

Јавни позив биће расписан током седмице са јасним условима који морају бити испуњени. Будући предузетник дио новца добиће кроз пројекат, а дио мора да обезбиједи сам. Завод ће три године пратити развој бизниса како би се избјегле манипулације.

“Програм је замишљен као заједничко улагање Завода и апликаната,он ће морати да има одређена средства у висини трећине вриједности које ми дајемо, постоје јасне процедуре гдје ми штитимо новац, такђе постоје мјенице и гаранције за успјешну реализацију програма“, каже Мирослав Вујчић, директор Завода за запошљавање РС.

Овај пројекат разликује се од других по томе што предност даје младим људима, каже предсједник Српске Жељка Цвијановић. Уз друге пројекте из Акционог плана за запошљавање допринијеће, каже, порасту броја запослених.

За “Старт уп Српска” издвојено је два милиона марака. Пола новца је из донаторских средства Владе Србије, а остатак је обезбиједио Завод за запошљавање. Заинтересовани ће моћи конкурисати за различите износе.

„Ти износи се крећу зависно од дјелатности од посла којим ће се бавити и који ће покренути, креће се у износу од 20.000,30.000,50.000 км, и оно што је општи став би данас јесте да с тим новцем у колико имате адекватан план и знате шта хоћете да радите и имате визију наравно да можете да имате један солидан почетак пословања“, каже Жељка Цвијановић, предсједник РС.

“Старт уп Српска” је седми пројекат Завода за запошљавање који ће бити реализован у 2018. години. За подстицаје за запошљавање током године уложено је 19 милиона марака и на тај начин до сада је запослено 4.300 људи.

Постави одговор