Саслушан одборник у Палама и чланови ДНС

0

Полиција у Палама узела је изјаву од одборника ДНС-а у Скупштини општине Пале Марка Кубатлије и још неколико чланова ове странке, у вези покушаја дискредитовања руководства Полицијске управе Источно Сарајево, сазнаје Српскаинфо.

Осим што је одборник и члан Градског одбора ДНС, Кубатлија је и предсједник Одбора омладине сарајевско-романијске регије.

Према сазнањима Српскаинфо, полиција је наставила истрагу око провјера навода пријаве да је неко из ДНС у Источном Сарајеву платио мушкарцу са Пала да износи лажне оптужбе против начелника ПУ Источно Сарајево Бранимира Шеховца.

Извор близак истрази појаснио је да су, осим Кубатлије, саслушани и Владимир К, Немања Т, као и Немања С, сви из Пала.

У склопу ове истраге током претходне седмице саслушан је и директор ЈП „Путеви Републике Српске“ и функционер ДНС Ненад Нешић.

У Полицијској управи Источно Сарајево раније је само потврђено да се обављају оперативне провјере по сазнањима да су чланови одређених политичких партија нудили новац мушкарцу да би у јавним наступима нетачним подацима дискредитовао руководство ове Управе.

На основу тога саслушано је више особа, за сада у својству свједока.

Након документовања предмета биће достављен извјештај на оцјену надлежном тужиоцу.

Извор укључен у ову истрагу појаснио је да се полицији обратио мушкарац из Пала и рекао да су му из руководства ДНС у Источном Сарајеву нудили већу суму новца да јавно лаже против Шеховца.

– Он је у својој изјави рекао да су му нуђене паре да прича како га је истукао Шеховац, начелник полиције у Источном Сарајеву. За новац који би добио требао је да јавно на тргу прича о томе, али и да то исприча за једну телевизију – појаснио је саговорник Српскаинфо.

Овај човјек је одлучио да то ипак не уради и све је испричао полицији.

– Инспектори су покренули истрагу на основу ове пријаве. У току су провјере да ли је то све тачно или је можда ријеч о измишљеној пријави. Када сви буду саслушани, поступајући тужилац ће донијети одлуку шта ће се даље подузимати у овом предмету – испричао је саговорник Српскаинфо.

Према његовим ријечима, сумња се да му је управо Нешић нудио тај новац, јер није у добрим односима с начелником Полицијске управе Источно Сарајево.

Овај сукоб вјероватно потиче од почетка откобра када су припадници ове Управе саслушали Нешића због кривичног дјела “принуда”, а касније надлежном тужилаштву поднијели извјештај против њега. Ова истрага јејош активна.

Постави одговор