16. редовна сједница Скупштине Града Источно Сарајево: Усвојен Нацрт буџета Града за наредну годину

Аутор: Бојана Арбиња

0

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас Нацрт буџета Града за наредну годину који је планиран у износу 15.392.000 КМ. Буџетска средства Града за наредну годину састоје се од пореских прихода у износу од 6.102.000 КМ, непореских прихода у износу од 2.461.000 КМ, грантова од 568.000 КМ.

Обраћајући се медијима након сједнице градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је новинарима да саставни дио тог буџета чини и кредит од око 5.300.000 КМ, тако да ће буџет за 2019. годину у суштини остати на нивоу овогодишњег.

– Усвојен је ребаланс буџета за 2018. годину који се није значајно промијенио у односу на Нацрт буџета. Оно што је новина је то да ће Министарство цивилних послова Босне и Херцеговине, умјесто једне, упллатити двије транше за организовање ЕЈОФ-а идуће године, што је промијенило буџетску слику за око 450.000 КМ. Не рачунајући та намјенска средства, буџет је повећан за 25.000 КМ. Град Источно Сарајево је показао озбиљност и одговорност према буџету, истакао је Вуковић.

Када је ријеч о стању у области средњег образовања на подручју Града за 2017/2018. годину Вуковић је похвалио рад сва четири средњошколаска центра која Град редовно финансира, нагласивши да је похвалан труд и напор директора школа који редовно аплицирају према Међународним организацијама и успјешно спроводе низ пројеката. Вуковић је истакао да је то добар модел и да Град настоји да пружи једнаку финансијску помоћ свим школама.

Одборник СНСД-а Дамјан Шкипина образложио је зашто су одборници ове странке били уздржани када је гласано о Нацрту буџета, истичући да ће на наредној сједници, када се пред одборницима нађе приједлог буџета, амандмански дјеловати на поједине одлуке на које имају замјерке.

– Већ данас смо издвојили поједине теме о којима ћемо дискутовати на наредној сједници Скупштине Града, казао је Шкипина.

Наредна 17. редовна сједница Скупштине Града Источно Сарајево планирана је за 20. децембар.

Постави одговор