Јахорина у новој сезони у стилу осамдесетих (ВИДЕО)

0

Јахорина је поново засијала олимпијским сјајем. Спортски дух из 80-тих враћа се на планину, па је тако све више заинтересованих гостију из бивше Југославије.

Фото: ОЦ „Јахорина“

Хрвати су већ годинама познати као вјерни туристи и страствени љубитељи јахоринских стаза. Зато је управа Олимпијског центра одлучила да у Загребу представи нове цијене на почетку сезоне.

„Припремили смо цијену ски паса за ски опенинг, за четири дана ће бити 40 марака. То вам је 20 евра, за четири дана скијања. Мислимо да је то одличан пакет у односу цијена и квалитета“, истакао је Дејан Љевнаић, директор ОЦ „Јахорина“.

Узбудљивих осамдесетих, гости ће се још боље присјетити уз тактове „Црвене јабуке“. Фронтмен групе Дражен Жерић – Жера каже да 15. децембра обећава добар провод на планини, на којој је начинио прве скијашке кораке и којој се увијек, каже, радо враћа.

„Сад сам био са дјецом, било је прекрасно. Дјеца су научила да скијају за два дана, одлична је ски школа свака на Јахорини, то је исто у Далмацији ватерполо у Дубровнику Југ, тако да је ски школа на Јахорини позната по својој традицији“, истакао је Дражен Жерић, пјевач групе „Црвена јабука“.

ОЦ „Јахорина“, заједно са Туристичком организацијом Источно Сарајево, повезала се са туристичким агенцијама из Хрватске. Агенције већ имају спремне аранжмане и организован превоз.

„Пакет са тродневним полупансионом, са концертом „Црвене јабуке“ и са ски пасом је врло добра цијена, ванпансионска потрошња је врло повољнија него на Кромплацу“, истакла је Тамара Чернека, директор туристичке агенције „Аррива“.

„Резултат који смо имали да смо у протеклој сезони која је јако успјешна имали гостију испред 54 земље свијета, али оно што ми је задовољство да кажем да су нам по броју долазака и ноћења, евидентираних, гости из Хрватске на другом мјесту“, истакао је Игор Тошић, директор ТО Источно Сарајево.

На првом су туристи из Србије, а одмах послије гости из Хрватске. Јахорину посјећују и туристи из Црне Горе, Словеније, Македоније. Ове године, због близине аеродрома најављене су туре из Кине, Турске и Мађарске.