Спасите екран вашег телефона од огреботина и оштећења

0

Обична пластична заштита екрана доста често долази у кутији с телефоном, на прву лопту не изгледа баш корисно и начелно чини телефон ружнијим. Тко би такво што користио? Уколико планирате избјећи одлазак сервисеру због сломљеног екрана, барем нека врста заштите могла би вам уштедјети неколико десетина конвертибилних марака.

Чињеница да све више користимо телефоне са стакленим кућиштем и великим екранима значи да, поред гледања видеа у високој резолуцији, имамо пуно више прилика за незгоде. Кључеви у џепу, мали тренутак непажње – све ово може доприњети великим непотребним трошковима које је могуће заобићи једноставном еластичном наљепницом за екран. Водите такође да заједно с врстом наљепнице варира и дужина заштите – наљепнице је лако мијењати, а штите екран од малих огреботина.

Ако тражите нешто јаче, размислите о каљеном стаклу!

Каљено стакло на екран се аплицира помоћу комадића картона којег добијете у пакету, а уређај штити од јачих удараца него обична пластична пресвлака. Као и код свих врста заштите, каљено стакло долази у низу чврстоћа које, нажалост, често откријете након што га купите. Другим ријечима, ако се одлучите заштитити екран овом методом, прочитајте рецензије и информирајте се о њеној каквоћи – велик број стаклених навлака има врло крхке рубове.

Премда понекад звучи контраинтуитивно користити маскицу за заштиту екрана, водите рачуна о томе да ће вам телефон, ако не пазите, врло вјероватно барем у једном трену завршити на тлу. Маскице, односно, барем оне које су мало боље дизајниране, имају благо избочене рубове на предњој страни, што значи да уколико ваш телефон у тло удари ‘лицем’, штитиће га сама маскица.