Данас вјетровито са кишом

0

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати вјетровито вријеме са кишом која ће бити обилнија у Крајини, док ће у планинама падати снијег.

Киша ће јачати током пријеподнева и дана, а у Крајини се локалном очекује да падне и више од 20 литара по метру квадратном, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У планинама у централним крајевима уз захлађење прво ће почети да пада сусњежица, затим снијег, којег према вечери може бити и у брдовитим предјелима на истоку.

Увече и током ноћи очекује се престанак падавина на западу и сјеверу, а слаб и мјестимичан снијег ће падати у централном појасу до истока. До сутра ујутро у свим предјелима бића суво, а доћи ће и до разведравања.

На западу ће дувати јак јужни и југозападни вјетар, посебно у планинама, а у осталим предјелима умјерен, током дана у скретању на западни, а доћи ће и до слабљења.

Послије подне у Херцеговини ће задувати вјетар сјеверних смјерова, а затм ће почети и умјерена до јака бура.

Највиша дневна температура ваздуха од пет до осам степени. Према вечери и у ноћи очекује се пад температуре.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме са кишом која пада у већини крајева.

Рудо је јутрос било најхладније са минус три степена, колико је измјерено у 7.00 часова. У исто вријеме у Вишеграду, на Бјелашници и на Сокоцу била су минус два степена, док је у Источном Сарајеву и Фочи измјерен је минус један степен.

На Хан Пијеску и у Гацку јутрос је измјерен један степен, у Калиновику, на Чемерну, у Зоврнику и на Иван Седлу три, у Добоју, Приједору, Брчком, Билећи, Сарајеву, Сребреници, Српцу, Тузли и Широком Бријегу четири, у Новом Граду и на Мраковици пет, у Бијељини, Мркоњић Граду, Јајцу и Ливну шест, у Требињу и Бугојну седам, у Кнежеву, на Мањачи и у Санском Мосту осам, у Бањалуци и Рибнику десет, у Челницу, Крупи на Уни и Бихаћу 11 и у Неуму 12 степени Целзијусових.