Ешдаун нанио много неправде и зла бројним породицама

Пише: Милован Бјелица

0

Одласком човјека за којег то могу рећи само сада у смрти, подсјетио сам се на времена која се не заборављају.

Прије оне велике смјене 59 људи махом функционера Српске демократске странке из 2004. године, тадашњи Високи представник за БиХ, Педи Ешдаун је 2003. године мене смјенио са мјеста предсједника Скупштине града Српско Сарајево. И не само то, сви моји банковни рачуни били су замрзнути и пребачени на Централну банку. Нисам могао отварати нове рачуне, нити извршавати било какву банковну трансакцију, а запријећено је прекршајним мјерама и свим особама које би у моје име обављале неке трансакције.

Дакле потпуна блокада, због како рекоше помагања и скривања првог предсједника Српске, др Радована Караџића.

Касније је доказано да од 2000. године Радован није био у Српској. Но енглеском колонијалном гувернеру то није било важно. Своје мјере и своју пресуду без правде и суда није имао потребу ни обавезу да било коме правда. Називао нас је “отровном биљком, коју треба ишчупати”.

То што га данас у БиХ неки славе и жале за његовим временом и што ови данас гувернери не раде као он, најбољи је показатељ политичке незрелости и колонијалне свијести.

На крају крајева он је био само инструмент, или продужена рука оне политике која нас је бомбардовала, а прије тога и довела до крвавог сукоба на нашим просторима. То што се он уживио у улогу коју је требао да игра, само је бонус. Својим дјеловањем у БиХ нанио је много неправде и зла бројним породицама. Одговорност иде и на његову душу што у БиХ ни након 23 године од завршетка рата није дошло до смањења тензија и до изградње демократских политичких друштава.

Изворwww.milovanbjelica.net
Подијели
Претходни чланакОкупљање ловаца на Романији (ВИДЕО)
Следећи чланакНа данашњи дан, 24.децембар
Магистар економских наука, српски политичар, начелник општине Соколац, потпредсједник Српске демократске странке, предсједник Регионалног одбора СДС-а из изборне јединице 8, предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Соколац и члан Предсједништва и Главног одбора Српске демократске странке Републике Српске.