„Дјечији кутак“ у Сокоцу основан је 2016. године. У кутку свакодневно борави тридесетaк малишана, а са њима раде три аниматора. Уз помоћ хуманих људи, руководства општине Соколац, те бројних привредника и донатора, свим члановима соколачког кутка за најмлађе, данас су уручени новогодишњи пакетићи.

Сврха постојања овог дјечијег боравишта јесте дружење, социјализација, стицање разних вјештина, едукација, смањење стреса и пружање квалитетно проведеног времена, а кутак то остварује захваљујући ентузијазму мр разредне наставе Тање Ујић, координатора „Волонтерског сервиса“ Соколац Драгане Врбарац и професора географије Горица Ђурковић.

Аниматор и предсједник „Дјечијег кутка“ Тања Ујић истакла је да су упркос бројним потешкоћама успјели да одрже квалитетан рад.

Захваљујући општинском руководству ове године смо радили у новим просторијама. Кроз дневни боравак нашег кутка прошло је више од педесет малишана, а тренутно „Дјечији кутак“ похађа тридесетак малишана. Захваљујући помоћи и донацијама општине, привредника и установа за све чланове смо обезбиједили новогодишње пакетиће, казала је Ујић.

Аниматори соколачког кутка за дјецу, захваљују се свима онима који подржавају њихов рад већ трећу годину. Изразили су наду да ће и током наредне године бити на услузи најмлађим суграђанима.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име