Сокочанка Сара Лучић – Најперспективнији спортиста Српске

0

Атлетичарка соколачког „Гласинца“ Сара Лучић проглашена је за најперспективнијег спортисту на избору десет најбољих спортиста Републике Српске за 2018. годину у организацији „Гласа Српске“.

Сара је шампион Републике Српске и БиХ у скоку увис, 19. у свијету и шеста на Медитерану.

Тренер „Гласинца“ Неђо Ђуровић истиче за Срну да је Лучићева у 2018. години више пута рушила рекорде БиХ за млађе јуниоре у дворани и на отвореном.

Он је подсјетио да је ова млада атлетичарка постигла рекорд Републике Српске и БиХ у дворани прескочивши 174 центиметра.

„Ове године, оборила је рекорд БиХ за сениорке скоком од 183 центиметра у Бару и тиме испунила норму за учешће на Свјетском првенству у финском граду Тампере, гдје је заузела 19. мјесто међу 35 финалисткиња“, наводи Ђуровић.

Лучићева је на Медитеранским играма 2018. у категорији до 23 године била шеста, а са Балканијаде је донијела двије бронзе, након наступа у дворани и на отвореном са резултатом 176 центиметара.

Ђуровић каже да је Сара Лучић ове године учествовала на атлетским такмичењима у БиХ и Републици Српској и била неприкосновена у скоку увис у својој категорији.

Тренер соколачких атлетичара наводи да Лучићева у протеклих девет година, колико тренира, сваке године напредује три до пет центиметара, а једне – чак 12 центиметара, те да није стагнирала.

Сара Лучић је матурант соколачке гимназије, а већ девет година редовно тренира шест дана у седмици по два часа дневно.

На соколачки стадион одвео ју је отац када је имала само десет година и још чува дрес Атлетског клуба „Гласинац“, који је тада добила на поклон и који је од тада, како каже, нека танана нит везе са спортским друштвом.

Захваљујући атлетици, истиче, упознала је много спортиста, посјетила више градова у које можда никада не би стигла да није успјешна у атлетици и зато препоручује младима да пођу њеним стопама.

„Осјећај да сте међу двадесет најбољих на свијету у својој дисциплини не може се ријечима описати, али даје снагу да наставим са тренинзима и савладавањем нових центиметара на љествици“, наглашава Лучићева.

Она напомиње да добре резултате постиже редовним тренингом, упорношћу и вољом, али и подршком родитеља и старијег брата Александра, освајача више медаља у бацању копља на атлетским првенствима БиХ и Републике Српске.

Сара додаје да јој је најтеже када јој медаља измакне за један центиметар, што се дешавало неколико пута.

Ова шампионка, која је проглашена за најперспективнијег спортисту Републике Српске за 2018. годину, имала је више позива од спортских радника из САД да каријеру настави, уз студиј, на неком од универзитета у њиховој земљи, али да о томе још размишља.

Лучићева ће, највјероватније, студирати на неком од факултета у Новом Саду, гдје ће моћи да настави са тренинзима.

Ових дана, Сара Лучић се припрема за наступ на дворанском првенству Србије ван конкуренције како би испунила норму за одлазак на Медитеранске игре, које се у јануару одржавају у Француској.

Постави одговор