Одбојкашки клуб „Гласинац“ Соколац: Јуниорке „Гласинца“ на крову Српске

Аутор: Бојана Арбиња

0

На Палама је 29. децембра, у оквиру групе 3, завршен други круг Првенства Републике Српске у конкуренцији јуниорки, годиште 2000. и млађе.

Поред екипе Јахорине, која је била технички организатор такмичења, на турниру су учествовале јуниорке „Гласинца“ из Сокоца и „Хе на Дрини“ из Вишеграда.

У првој утакмици Сокочанке су савладале Паљанке разултатом 3:0. Према ријечима одбојкашице Дијане Ашоња, неизвјесности је било у првом сету.

– Несигурно смо почели утакмицу. Успјеле смо да задржимо прибраност и први сет да уведемо у неизвјесну завршницу и освојимо га резултатом 29:27. Наставили смо са добром игром у наредна два сета и заслужено побједиле у првом сусрету са 3:0. Према распореду услиједио је одмах и наредни меч против искусне екипе „Хе на Дрини“, казала је Ашоња.

У другом сусрету снагу су одмјериле одбојкашице „Гласинца“ и „Хе на Дрини“, а послије велике борбе славиле су Сокочанке са 3:2. Након боље игре током прва два сета, изабранице тренера Радмиле Марковић су повеле са 2:0, али су на исти начин узвратиле Вишеграђанке и изједначиле на 2:2. У петом одлучујућем сету боље су се снашле Сокочанке и разултатом 15:11 избориле су се за велико славље и коначних 3:2. Овом побједом обезбиједиле су пласман на финални турнир Првенства Републике Српске.

Према ријечима одбојкашице „Гласинца“ Маје Батинић у финалу их чекају искусне екипе.

– Поред наше екипе за титулу ће се борити и састав „Бимал Јединства“ из Брчког, „Инова“ из Бања Луке, и „Херцеговац“ из Билеће. Сви ови клубови имају квалитетан играчки кадар, али ми се надамо да ћемо успјети да додђемо до медаље, истакла је Батинић.

Према календару Одбојкашког савеза Републике Српске, финални турнир Првенства Републике Српске за јуниорке играће се у априлу 2019.године.

Постави одговор