Психофизички развој дјеце кроз пројекат „Ја сам за плес“

Аутор: Јелена Маринковић

0

У оквиру пројекта „Ја сам за плес“, који се имплементира у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – ReLOaD, који финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП), плесни клуб „Ника“ Соколац уз подршку општине Соколац, организује бесплатне часове плеса за дјецу од три до шест година.

Основни циљ пројекта је да дјеца предшколског узраста буду обухваћена разним активностима, које недостају малишанима у Сокоцу.

Препознали смо да, осим Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац, скоро ниједан клуб не укључује дјецу млађу од седам година. Општепознато је да је за дјецу до седме године изузетно важан развој моторике. Усвајање разноврсних покрета не доприноси само физичком развоју, него и психолошком. Све покрете и плесне кораке радимо кроз игру, како би задржали дјечију пажњу и учинили им један час што занимљивијим. Једном мјесечно одржимо отворени час, како би родитељи били упознати са свим активностима које њихова дјеца пролазе – рекла је предсједница ПК „Ника“ Јована Вујичић.

Овај пројекат тренутно укључује око шездесет малишана из Сокоца.

јеца похађају бесплатне часове плеса, Дјечији кутак, као и редовне тренинге „Нике“. Иначе, пројекат траје пет мјесеци, а имамо за циљ да наставимо да организујемо сличне активности са другим установама или организацијама – додала је Вујичић.

Почетком марта 2019. године, ПК „Ника“ ће у оквиру пројекта „Ја сам за плес“ организовати завршну манифестацију, на којој ће дјеца изводити тематске кореографије, а том приликом биће им уручене дипломе за положен први степен модерног плеса.

Постави одговор