Церемонија отварања ЕYОФ-а 10. фебруара у Сарајеву

0

Европски олимпијски фестивал младих „ЕЈОФ 2019“ под слоганом „Ми заједно креирамо“ биће свечано отворен 10. фебруара на стадиону „Асим Ферхатовић – Хасе“ у Сарајеву.

ЕЈОФ ће бити одржан од 9. до 16. фебруара у Источном Сарајеву и Сарајеву уз учешће спортиста из 46 земаља. Пријављено је 1.086 такмичара и 750 чланова делегација националних олимпијских комитета.

Градоначелник Сарајева Абдулах Скака рекао је да је ЕЈОФ веома важан са спортског и политичког аспекта, јер га организују ова два града.

На данашњој конференцији за новинаре Скака је именовао и новинаре-пријатеље ЕЈОФ-а којима је уручио прве позивнице за церемонију отварања овог најважнијег спортског догађаја у БиХ након Зимских олимпијских игара 1984. године.

Представници града Сарајева, који су конференцију за новинаре поводом предстојећег отварања овог такмичења организовали у хотелском објекту на Требевићу, поручили су да је слоган „Ми заједно креирамо“ текст и главног музичко-плесног перформанса који ће обиљежити церемонију отварања.

„Манифестација у потпуности описује најскривеније дијелове земље. Говори о њеним вриједностима, улазећи дубоко у суштину природног богатства, разноликости предјела и важности људи који овде живе“, рекли су организатори.

Постави одговор