Два Милоша и њихов Зимзоград

0

Јануарски минус стегао, снијег пада, не престаје. Зимска идила. Лијепа, посебно када се гледа из топлог, кроз прозор. На отвореном,у двије од укупно десет кућица колико их је постављено на паљанском шеталишту у тзв. Зимзограду стоје двојица Милоша. Са природним осмјехом дочекују пролазнике и представљају своје рукотворине.

Милош Капуран, за себе каже да је млади предузетник са Пала. У закупљеној кућици Милош продаје своје рукотворине, које је сам дизајнирао и направио уз помоћ пријатеља.Привјесци за кључеве, магнети, минијатурне вунене чарапе, сувенири…само су неки од производа које је Милош изложио и нуди туристима и пролазницима.

Милош каже да на овај начин жели да промовише Пале и Сарајевско-романијски крај. Зато је на сваком његовом ручном раду укласано име Пала, Јахорине и Источног Сарајева.Млади предузетник истиче да је прије пар мјесеци почео да прави своје ручнерадове.

„Палама, као туристичком мјесту је потребан маркетинг. Па и на овај начин.Ја сам прије три мјесеца почео да правим своје мале ручне радове, са намјером да их излажем. Када сам видио да су постављене кућице у Палама, одлучио сам и да идеју спроведем у дјело“, каже Капуран.

У другој отвореној кућици стоји други Милош. Испред њега ракија, кувано вино, топли чај, лизалице, сокићи за малишане, лизалице, дрвене флаше за ракију као сувенири.

„На ову идеју сам дошао од мог друга, Милоша Капурана.За сада смо сами. Од десет кућица, само наше двије су отворене. Било би боље да нас је више, али ето. Нама двојици је добро. Људима који прођу је интересантно. Највећи промет је иза 18 часова“, прича Милош Јанковић.

Два Милоша кажу да су изненађени слабим одзивом грађана за закуп кућица и да би волили да се ускоро и поред њихових отворе и остале кућице која за сада стоје затворене. Апелују да се бар за сљедећу годину заинтересовани припреме и представе своје производе,како би Зимзоград био прави Зимзоград.

За сада су два Милоша позитиван примјер два млада човјека који са осмјехом на лицу долазе у 10 ујутру до својих кућица, разговарају са људима, понуде им осмијех и представе своје производе, по симболичним цијенама. И тако до 22 часа. Без обзира на јануарски минус и снијег посјетите ова два драга и вриједна момка, угријте се уз топли напитак и пазарите неки сувенир. За вас мало, за њих довољно .

Постави одговор