Вучелић: Српска показала усправан ход у свијету ненаклоњеном Србима

0

Главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“ Милорад Вучелић изјавио је да је 9. јануар – Дан Републике Српске веома важан датум јер је Република Српска показала способност да живи и покаже усправан ход у свијету који није склон Србима.

Вучелић је рекао да је то тако захваљујући свима који су створили Српску, а данас захваљујући предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику који веома држи до достојанства и који је нашао унутрашњи и политички механизма да стави у заграде све западне амбасадоре и намеснике по БиХ.

Он је за телевизију „Пинк“ истакао да је значај Републике Српске огроман.

„То је највећа права тековина у процесу разбијања Југославије и свега што се догађало. И у мировним процесима, и захваљујући Дејтону, можемо да кажемо да је то једна крупна последица Милошевићеве државне и националне политике“, рекао је Вучелић.

Према његовим ријечима, веома је значајно да Срби имају своју државу са оне стране Дрине, и да Србија има снажан ослонац у њима.

„Са друге стране, Србија је снажан ослонац Републици Српској. Нема нигде српског народа који може да живи тако достојанствено, уколико матица Србија није од помоћи“, закључио је Вучелић.

Постави одговор