ХАОС НА ПУТЕВИМА ЗБОГ СЊЕЖНИХ ПАДАВИНА: Аутобус ударио у дрво код Зенице, грталица слетјела с пута (ВИДЕО)

0

Велике сњежне падавине узроковале су много проблема за возаче на подручју средње Босне те довеле до дјелимичног колапса саобраћаја у овом дијелу.

Грталица која је задужена за одржавање цесте на Комару слетјела је с пута.

Аутобус компаније Зеницатранс који превози раднике из Биљевине за Зеницу јутрос око пет сати у Мјестовној равни на подручју Жељезног Поља проклизао је и урадио у дрво. Нико од путника није повријеђен, а на овој дионици је био обустављен саобраћај. Незванично, у аутобусу се налазило 15-ак путника, преноси зепце.ба.

Због ледене кише, као и снијега који пада успорено је саобраћање у већем дјелу наше земље. Преко планинских превоја упозоравамо на угажени снијег на коловозу, а издвајамо: Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Сарајево-Рогатица, Олово-Кладањ-Власеница, Власеница-Хан Пијесак, Бугојно-Нови Травник, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Трново-Фоча, Гацко-Тјентиште, Ливно-Мркоњић Град, Ливно-Босанско Грахово- Дрвар и Коло-Томиславград-Шуица. Уз максимално опрезну вожњу савјетујемо и посједовање зимске опреме. Преко планинских превоја за теретна возила са приколицом и шлепере препоручујемо употребу ланаца, преноси Н1.

Посебну пажњу скрећемо на дионице у вишим предјелима, као и на мостове и прилазе тунелима. У остатку земље коловози су претежно мокри и клизави, у јужним крајевима сухи.

На регионалном путу Р-419 Михаљи-Блидиње обустављен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази 3,5 т.

На снази су зимски услови вожње, па у складу с тим, у случају обилнијих снијежних падавина, може доћи до забране саобраћаја прикључним возилима на планинским превојима гдје је коловоз заснијежен, до стварања услова за сигурно саобраћање. Такођер, у случају потребе аутобуси и теретна возила морају на погонским точковима користити ланце на планинским превојима. Приликом заустављања због постављања ланаца или другог проблема, не заборавите поставити сигурносни трокут.

Апелујемо на возаче да посебну пажњу посвете пјешацима који су приморани кретати се по коловозу (гдје тротоари нису очишћени).

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Босански Нови-Двор обустављен је саобраћај због радова у Хрватској.

Постави одговор