Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изјавио је Срни да је буџетом за ову годину у износу већем од 1.800.000 КМ планиран знатан број капиталних и инфраструктурних пројеката на подручју ове локалне заједнице.

“Предвиђен је завршетак трга `Срђан Кнежевић`, као и фискултурне сале у оквиру Основне школе `Свети Сава`. Ту је и изградња дијела пута на Јахорини за шта ће бити издвојено 56.000 КМ. Дужина пута износи 300 метара у новом викенд насељу, гдје је ове године планирана продаја 10 локација”, истакао је Гаговић.

Он очекује и помоћ Владе Републике Српске када је ријеч о капиталним улагањима, као и федералне општине Трново која је прошле године издвојила 200.000 КМ за градњу путева.

Гаговић је додао да је у Трнову пало око 70 центиметара снијега, али да није било већих проблема у функционисању локалне заједнице. Он је напоменуо да су знатна средства утрошена за чишћење снијега, који је падао у континуитету неколико дана.

“Имамо села у којима нема пуно становника, али има оних који се баве пољопривредом, сточарством, имају стотињак оваца па смо морали да им додатно чистимо снијег како би допремили храну за стоку и ветеринара који је морао да интервенише”, истиче Гаговић.

Када је ријеч о чишћењу тротора у урбаном дијелу и притужби грађана, Гаговић истиче да снијега има превише, а недовољно мјеста за одлагање.

Начелник Трнова је рекао да ће се наставити са издвајањем стипендија, додајући да је локална заједница обезбиједила и средстава за превоз ученика који иду у средње школе на подручју Источног Новог Сарајева.

Гаговић напомиње да је у прошлој години отворено неколико мањих погона који се баве прерадом дрвета, у којима је одређени број људи добио запослење, а у плану је отварање још једног погона.

“Све фирме које смо отворили редовно исплаћују плате запосленима, сви су осигурани и нема рада на црно”, нагласио је Гаговић и додао да би фабрика воде требало да почне са радом средином марта, гдје ће бити запослен одређен број људи.

Он је истакао да се и ова општина, као и друге, суочавају са проблемом одласка младих.

Гаговић је додао да је у овој општини пријављено око 2.000 становника, а у Основној школи “Свети Сава” наставу похађа око 60 ученика.