На подручју општине Соколац, нагло топљење снијега и јак вјетар у протекла 24 часа нису нанијели више тешкоћа у одвијању саобраћаја на локалним путевима, те на електромрежи и у водоснабдијевању.

Технички управник у електродистрибутивној Радној јединици Соколац Бојан Кнежевић рекао је да су у највећем дијелу отклоњени јучерашњи прекиди у санбдијевању струјом на 10-киловолтном далеководу “Каљина”.

Он је рекао Срни да је репетитор “Шахбески град” на Романији тренутно без напона, а без струје је двадесетак домаћинстава у селу Мангурићи, те навео да се нада да ће и то бити брзо отклоњено јер су екипе на терену.

Кнежевић је рекао да је јак вјетар у протекла два дана изазвао много кварова на нисконапонској електромрежи и на далеководу “Каљина” који својом дужином од 89 километара највећим дијелом пролази кроз шумовите предјеле, гдје је долазило до падања дрвећа на електроводове.

Технички директор “Романијапутева” Драган Булошчић рекао је Срни да, за сада, због наглог отапања снијега нема изливања воде на коловоз на путевима Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, осим у неколико случајева нелегалне градње, гдје је долазило до задржавања воде, која је брзом интервенцијом путара уклоњена.

Стручни сарадник за локалне путеве општине Соколац Миланко Добриловић навео је да на локалним путевима у овој општини нема изливања воде на коловоз, те да се саобраћа без већих потешкоћа.

У соколачком Јавном предузећу Водовод и канализација “Врело Биоштица” у стечају кажу да за сада нема већег замућења воде на водоводима “Биоштица” и “Кржуљ”, са којих се напаја највећи дио становништва ове општине.

Из овог предузећа подсјећају да приликом отапања снијега и обилних киша долази до благог замућења воде за пиће на овим водосистемима, али нема хемијског и биолошког загађења.