Ове суботе, 9.фебруара, у Лакташима је одржан 17.међународни џудо турнир “Лакташи опен 2019”. На поменутом турниру успјешан наступ забиљежили су и џудисти Џудо клуба „Олимпик“ Соколац. У соколачком клубу тренира двадесет младих полазника и десетак бораца, дугогодишњих чланова. Управо они донијели су двије медаље из Лакташа.

Како је за „Инфо центар“ рекао Милорад Ђуровић,такмичар и предсједник „Олимпика“ почетак године је период када почиње одржавање значајних такмичења.

– Ово је била прилика да донесемо прве медаље у овој години. На турниру је учествовало око 750 такмичара из региона и шире, тако да је конкуренција била на завидном нивоу. Поред мене, за наш клуб борио се и Милан Тошић у категорији -81 кг. Он је са поразом и двије побједе изборио треће мјесто. Мој наступ је био успјешан у прва два меча, док сам у финалној борби поражен, што је било довољно за друго постоље, казао је Ђуровић.

Према његовим ријечима младе соколачке џудисте за 15 дана очекује Првенство Републике Српске за полетарце и кадете. Ово ће бити прво представљање након поновног оснивања џудо клуба.

– Наши чланови вриједно тренирају сваког понедјељка, уторка и четвртка. Имамо петнаестак омладинаца који ће нас ове године представљати на Првенству Републике Српске, али и на другим турнирима. Од њих очекујемо добре резултате, како би се квалификовали за такмичења на државном нивоу, рекао је Ђуровић.

Некадашњи Џудо клуб „ Соколац“ са радом је наставио у децембру 2017. године под новим именом „Олимпик“. Од поновног оснивања биљеже позитивне помаке, те остварују запажене резултате. У новом клубу тренирају и уче младе полазнике од којих очекују медаље за нову историју џудоа у Сокоцу.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име