Премијер Кантона Сарајево Един Форто, министар унутрашњих послова КС Адмир Катица и полицијски комесар Мевлудин Халиловић одржали су ванредну конференцију за новинаре на којој су говорили о детаљима акције у којој је ликвидиран убиса Един Гачић.

Мевлудин Халиловић, комесар МУП-а Кантона Сарајево, рекао је да је 10. фебруара поднесен извјештај кантоналном тужилаштву о лицу које је извршило убиство.

„Формирали смо штаб и укључили више безбједносних агениција у потрагу за убицом. Знате да је било пуно информација о кретању осумњиченонг лица. Јутрос се кренуло у реализацију плана који је настао синоћ. Више полицијских агенција је кренуло у преглед и претрес ширег локалитета на простору између Хаџића и Кисељака. У послијеподневним сатима су полицајци дошли до релевантног трага који је на крају довео до извршиоца овог кривичног дјела. Лице није хтјело да се преда на позив и дошло је до употребе ватреног оружја. Гачић је убијен на потезу између мјеста Кошћан и Лепеница. У размјени ватре је лакше повријеђен полицајац. Ради се о окрзнућу и он је ван животне опасности“, рекао је Халиловић.

„Припремили смо затворени план да не би дошло до цурења информације. Јутрос је обзнањена информација. Стезали смо обруч, прикључили су се припадници МУП-а СБК. Осигурали смо читав простор тако да није било могућности да се извуче из ситуације“, додао је Халиловић.

Он је рекао да су у току увиђајне радње након којих ће бити познато више детаља.