У СДС-у имамо јаке људе од којих би неко могао да преузме странку (ВИДЕО)

0

Дали смо апсолутну подршку Вукоти Говедарици за предсједника СДС-а, а он то није оправдао, каже Милован Цицко Бјелица, потпредсједник СДС-а и начелник општине Соколац гостујући у емисији „1на1“ на АТВ-у.

„Дали смо апсолутну подршку Говедарици за предсједника странке прије двије године. То повјерење и подршка се морају доказивати и потврдити. Говедарица то није оправдао у протеклом периоду. Дао је неку изјаву, која мени није била нимало по вољи, да послије избора неће бити предсједник СДС-а. Или ће бити предсједник свих грађана или ће поднијети оставку. Деслио се ово што се десило, а у изборној кампањи мијењао је те ставове, па је рекао да ће замрзнути рад, па да ће дати на повјерење да одлучи скупштина, да неће преговарати са режимом па је преговарао са господином Вишковићем, па нема говора за разговор са СНСД-ом и искључивао је људе због тога па је данас прихватио разговоре, што је по мени добро. Имам осјећај да му сметају јаки људи по центрима“, каже Бјелица за АТВ те додаје:

„Ја сам му након избора рекао да поднесе оставку и да странку преузме предсједник Главног одбора што је по Статуту, да се спроведу унутарстраначки избори и да се припремимо за наредне изборе. Он је то прешутио као да му нисам рекао“.

Бјелица каже да су у странци разочарани резултатима ванредних избора, а да се Говедарица не оглашава.

„У СДС су сви разочарани, након ванредних избора, а предсједник се не оглашава, а не знам да ли има контакта са другим потпредсједницима, са мном нема. Шта он размишља, ја не могу да знам, али мислим да је вријеме да се у што краћем временском периоду мора ријешити питање руководства странке“, истиче Бјелица.

Он каже да у СДС-у постоје људи који су спремни да преузму странку уколико добију повјерење.

„На позив предсједавајуће Предсједништва БиХ Милорада Додика, ми смо разговарали на Предсједништву СДС-а и донијели став да се иде на разговре кад дође званично позив. У ту радну групу су изабрани Милан Миличевић, предсједник ГО СДС, Мићо Мићић, Мирко Шаровић, Дарко Бабаљ и Вукота Говедарица, и ту имамо неколико имена које могу да преузму СДС у сваком моменту“, каже први човјек општине Соколац.

Бјелица каже да је Говедарица урадио нешто што још нико до сада није.

„Говедарица је узео да буде делегат у Дому народа, што је први пут да неко уради као предсједник странке, а причао је да му ништа не треба. Код њих се требају „удомити“ још 2-3 човјека и завршена је ствар“, закључује Бјелица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име