Прослава 8.марта, Међународног дана жене: Борба за равноправност и властито достојанство није завршена (ВИДЕО)

Као и претходних година начелник општине Соколац Милован Бјелица био је домаћин прославе 8.марта, Међународног дана жена. Општина Соколац, као једна мала локална заједница дала је прилику женама, што показује чињеница да се оне налазе на свим значајним позицијама, како у фирмама и предузећима, тако и у раду локалне самоуправе. Оне успијевају да одговорно и успјешно одговарају својим задацима.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица у својој честитки поводом осмог марта, свим припадницама љепшег пола пожелио је да овај дан проведу са својим најдражима уз пажњу, љубав и поштовање какво заслужују. Он је истакао да Дан жена јесте празник, али то треба бити дан када се, не само поклања више пажње женама, већ и слави економска, политичка и друштвена достигнућа жена.

Начелница Одјељења за општу управу Љиљана Дамјановић истакла је да је ово традиционално окупљање.

– Сваке године на овај начин упутимо захвалност женама са којима се општина Соколац и те како може похвалити. Двије трећине запослених у локалној управи чине жене, што је показатељ да њихова улога није занемарена, казала је Дамјановић.

Предсједница СО Соколац Бојана Марковић честитала је суграђанкама празник уз жеље да истарају у остваривању својих циљева.

– Сваки посао је тежак, посебно онај од јавног значаја. Неопходна је подршка породице, али прије свега жене треба да вјерују у себе, поручила је Марковић.

Ивана Мојсиловић, професорица енглеског језика у СШЦ „Василије Острошки“ у Сокоцу истакла је да се овај дан обиљежава у знак сјећања на борбу за женска права.

– Не смијемо заборавити да та борба за равноправност и властито достојанство није завршена и да је сваки дан нова прилика да свијет учинимо бољим и праведнијим, поручила је Мојсиловић.

Данашњи празник нека буде подсјетник током читаве године да више цијенимо и вреднујемо улогу жене у нашем друштву и да се одлучније боримо против њиховог подцјењивања и омаловажавања.