На путевима у Републици Српској коловози су у нижим предјелима влажни и клизави, у вишим предјелима има мјестимично засњежених дионица, док у југозападним крајевима Федерације БиХ јак вјетар мјестимично формира сњежне наносе, због чега се успорено саобраћа на дионицама Ливно-Купрес, Гламоч-Млиништа, Босанско Грахово-Стрмица и Ливно-Дрвар.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске наводе да је могућа и поледица на коловозима и издвајају путеве у романијској регији, те на подручју Фоче, Зворника, Мркоњић Града и Кнежева.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, учестали су одрони камења и земље на коловоз.

Из АМС возачима савјетују опрезну и спорију вожњу, те напомињу да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова на санацији одрона, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац, саобраћа се једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, а саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене саобраћа се успорено због санације клизишта.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

На дионици регионалног пута Обудовац-Лончари најављене су измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта.

Ова забрана не односи се на аутобусе „Дринатранса“ Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју ФБиХ на правцу Ливно-Шуица обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере, а угаженог снијега има и на путу Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

На магистралном путу Немила-Зеница /кроз тунел Врандук/ возила саобраћају наизмјенично једном траком.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од седам тона укупне масе.

Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Травника и Доњег Вакуфа.

Због санације одрона једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалном путу Бановићи-Завидовићи у мјесту Жељава.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Због нестабилности моста обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, док је, због радова у Хрватској, забрањен је саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.