На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ у вишим планинским предјелима и преко превоја на коловозима мјестимично има угаженог снијега и леда, па из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на појачан опрез и обавезну употребу зимске опреме.

Саобраћај се у нижим предјелима одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, док је због ниске температуре могућ наилазак на локалну поледицу преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

На магистралном путу Брод на Дрини-Добро Поље постоји могућност одрона, али и обрушавања сњежних лавина на коловоз.

И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, учестали су одрони камења и земље на коловоз.

Због изградње наплатне станице „Чатрња“ на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу „9. јануар“ Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију.

Због радова на санацији одрона, на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац, саобраћа се једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац саобраћа се једном траком због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани.

Због радова, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, а саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене саобраћа се успорено због санације клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

На дионици регионалног пута Обудовац-Лончари најављене су измјене у одвијању саобраћаја због изградње пјешачке стазе.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

Због оштећења надвожњака код „НИС петрол“ пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од три и по тоне и аутобусе класе М3, а због радова на санацији клизишта.

Ова забрана не односи се на аутобусе „Дринатранса“ Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ брдо.

На подручју ФБиХ видљивост је због магле смањена на правцима Жепче-Добој, Каоник-Кисељак-Кобиљача, Каоник-Витез, Купрес-Шуица и Гламоч-Млиниште.

На магистралном путу Немила-Зеница /кроз тунел Врандук/ возила саобраћају наизмјенично једном траком због санационих радова.

На магистралном путу Нови Травник-Бугојно због реконструкције моста, на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од седам тона укупне масе.

Алтернативни правац за ову категорију возила је преко Травника и Доњег Вакуфа.

Радови на редовном одржавању расвјете данас се изводе на магистралном путу Јелах-Добој у мјесту Матузићи, гдје се саобраћа једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих чекања на прелазак ганице.

Због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња, док је, због радова у Хрватској, забрањен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.