ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: -11 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: -12 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: -11 ͦC
Влажност ваздуха: 93%
Вјетар: /
Ваздушни притисак: 913 мбар
Падавине: 0,5 л/м²
Висина снијега: 15 цм

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 10 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 33 пријема
КЦ ФОЧA: 28 прегледа, 7 кућних посјета

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођена једна дјевојчица
КЦ ФОЧА: рођен један дјечак

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Општа слика ће, уз повећану наоблачност, бити нешто лошија у Крајини и на југозападу, у унутрашњости стабилније и уз више сунца угодније у појединим дијеловима дана. Осјетно ниже температуре у јутарњим часовима неповољно ће дјеловати на хроничне болеснике, стога требају бити опрезнији, прикладно се обући и не излагати се претјераним активностима.

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Без интервенција протеклог дана.

ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА А.Д. ПАЛЕ

Соколац: Данас уредно снабдјевање електричном енергијом на подручју општине Соколац.

Фоча: Квар на 10 кв далеководу“Миљевина“ 2 трафо станица без напона и дио далековода ,,Козија Лука“ двије трафо станице без напајања.

Калиновик: Од јуче квар на дијелу далековода ,,Мушићи“ без напајања 2 трафо станице.

Пале : Квар на дијелу далековода “Врхпрача“ без напона по 2 трафо станица(Саице и Каићи).

Ново Горажде: За данас планирани радови од 15,00 до 16,30 часова, без напајања електричном енергијом је дио далековода ,,Град“ (Машићи,Каровићи,Устипрача, Међуријечје).

ВИК „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ А.Д. СОКОЛАЦ

Испорука воде на подручју наше општине данас ће бити уредна.

АУТО МОТО САВЕЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Саобраћај се јутрос у Републици Српској у нижим предјелима одвија по мјестимично влажним коловозима. У вишим планинским предјелима и преко превоја, коловози су мјестимично заснијежени, а усљед ниских температура има и поледице, па скрећемо пажњу на појачан опрез.  На регионалном путу Р-433, Кланци –Улог на дионици Плужине –Обрња, због јаког удара вјетра и сњежних сметова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз,а на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова магла смањује видљивост. Због санације одрона,на магистралном путу М-18 Сарајево –Фоча ,на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се још увијек одвија успорено. На ГП у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.