Циљ Стратегије сарадње Швајцарске у Босни и Херцеговини је створити више и боље социјалне, економске и политичке могућности за грађане и грађанке Босне и Херцеговине. Основ Стратегије чине велики и дугорочни програми.

Како би се подржале комплементарне иницијативе, Амбасада Швајцарске у БиХ може додатно (су)финансирати пројекте које проводе локалне организације уз помоћ грантова за мале пројекте.

Прихватљиви пројекти морају бити иновативни, мањи и социјално, економски, еколошки и политички релевантни. Интервенције морају дати опипљиве резултате на индивидуалном и/или нивоу политика и директно допринијети резултатима садашње Стратегије и шире.

Постоји значајан потенцијал за додатну вриједност у малим пројектима када су они аутентични и креативни са видљивим утицајима, те када се пилотирају нова локална партнерства. Осим тога, они могу дјеловати као покретачи за открића нових идеја или приступа.

Амбасада се фокусира на пружање подршке пројектима у свим географским подручјима БиХ.

Пријаве

Најприје прочитајте критерије прихватљивости и услов.

Подносиоци пријаве се позивају да пошаљу електронске копије попуњених образаца за пријаву и буџет на сљедећу е-емаил адресу: sar.smallactions@eda.admin.ch с насловом „Пријава за мале пројекте“. Амбасада ће примати пријаве све док одобрена средства за грантове за мале пројекте не буду утрошена.

Пријаве са потраживањем доприноса једнаког или већег од 20.000 CHF еквивалентно представљеног у валути БАМ (према курсној листи у вријеме подношења пројектног приједлога) морају се доставити на енглеском језику, док се остале пријаве могу поднијети на енглеском или локалном језику.

Свака организација или институција може добити средства само за један пројекат у тренутној фази малих пројеката Амбасаде (март 2019. – фебруар 2022.).

Више информација ОВДЈЕ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име