Фото: Соколац-срце Романије

СУБОТА, 30. МАРТ 2019. ГОДИНЕ

11:00

Пријем Делегације Удружења ветерана служби безбједности код начелника Општине Соколац. (Зграда Општине Соколац ).

11:20

Прес конференција о: значају 30. Марта 1992., активностима Удружења ветерана служби безбједности у вези са његовањем траадиција и учешћем припадника МУП-а РС у Одбрамбено отаџбинском рату, нападима на МУП РС и одговори на евентуална новинарска питања.

Планирано је да се медијма обрате: Радован Пејић, Предсједник Подружнице удружења; Милован Бјелица, начелник Опшптине Соколац и Горан Мачар, предсједник Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске.

12:00

Прислуживање свијећа, полагање вијенаца, цивјећа и помен за погинуле и преминуле припаднике МУП-а и ВРС. (Централно Спомен обиљежје на Сокоцу)

Планирано је да вијенце положе: представници МУП-а РС, БОРС-а, Града Источно Сарајево, општина и борачких организација Соколац и других општина регије, чији представници буду присутни и Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске.

12:30

Посјета Спомен соби посвећеној погинулим борцима.

13:00

Пријем за делегације и новинаре (домаћини начелник Општине, предсједник Регионалног одбора БОРС-а и предсједник УВСБ РС).

НАПОМЕНА: Позивамо Ветеране служби безбједности, а нарочито оне који су 30.03.1992., били у строју када су дали свечану изјаву – положили заклетву што је предходило формирању “милиције Српске Репубнлике Босне и Херцегтовинe“ – данашња полиција и МУП Републике Српске i грaђane да својим присуством увеличају ове активности.

ДОБРО ДОШЛИ!

ПОДРУЖНИЦА УВСБРС ИСТОЧНО САРАЈЕВО