Фото: Бојана Арбиња

У сусрет прослави Дана полиције 4. aприла припадници Полицијске станице Соколац угостили су малишане из соколачке Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац. Према ријечима директорице Биљане Косорић, радо се одазову сваком позиву који стигне на њихову адресу и ово није прва посјета некој од установа у нашој локалној заједници.

Од 25.марта Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало је низ активности које ће трајати све до 4. априла, када се прославља Дан полиције Републике Српске.

Фото: Бојана Арбиња

Према ријечима Павла Боровчанина, замјеника командира Полицијске станице Соколац, ово је прилика да се најмлађима пружи могућност да се упознају са пословима које полицајци обављају у нашој општини.

– Данас смо угостили дјецу из вртића, а организована је посјета и основаца. У сусрет обиљежавању Дана полиције, ово је једна од редовних активности којом настојимо ближе објаснити на који начин полиција штити животе, безбједност и имовину наших грађана. Најмлађи суграђани са великом пажњом прате оваква дешавања, а ми им настојимо објаснити шта је то посао и обавеза полицајца и са којом опремом он располаже, истакао је Боровчанин.

Фото: Бојана Арбиња

Боровчанин је додао да ће на Дан полиције РС, 4. априла припадници Полицијске станице Соколац положити вијенце на гробове страдалих и умрлих колега. Вјенце ће положити и за трагично страдале начелнике Центра јавне безбиједности Српско Сарајево Зорану Цвијетићу и Жељку Марковићу, који су оставили немјерљив значај у стварању полиције Репубике Српске.

У наредном периоду припадници полиције наставиће да одржавају низ предавања посвећених првенствено младима, с циљем да се развије свијест о одговорности пред законима који их се тичу. Ове активности Министарство проводи у оквиру пројекта „Рад полиције у заједници“.