ХИДРОМЕТЕОРОЛОШКА СТАНИЦА СОКОЛАЦ

Тренутна температура: 0 ͦС
Најнижа температура у току ноћи: -2 ͦC
Tемпература на 5 цм изнад тла: -5 ͦC
Влажност ваздуха: 90%
Вјетар: /
Ваздушни притисак: 914 мбар
Падавине: /

БИОМЕТЕРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике су релативно повољне. Током пријеподнева ће бити свјежије и угодније. У другом дијелу дана, под утицајем надолазеће промјене и јачања југа, тегобе код осјетљивих особа могле би бити израженије. Препоручљиво је Смањити активности. Општа слика додатно ће се погоршати са доласком ноћи.

СТАНИЦЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ

СОКОЛАЦ: 40 прегледа
Ј.З.У. СРБИЈА: 48 пријема
КЦ ФОЧA: 12 прегледа, 3 кућне посјете

ПОРОДИЛИШТА – РОЂЕНО НОВОРОЂЕНЧАДИ

Ј.З.У. БОЛНИЦА СРБИЈА: рођен једна дјечак
КЦ ФОЧА: рођене двије дјевојчице и један дјечак

ВАТРОГАСНЕ ЈЕДИНИЦЕ

Соколац: Осам интервенција ватрогасаца на гашењу суве траве,ниског растиња и борове шуме на подручјима: Бијеле Воде,Ново Село,Појишта,Ханић-Жљебови,Леава-Жљебови,Кошутица,Грабовице и Тонице.Пожаре су гасили ватрогасци,радници ШГ“Романија“Соколац и мјештани села. Један ватрогасац задобио је лакше тјелесне повреде.Сви пожари су угашени.

Источно Ново Сарајево: Два шумска пожара на подручју Тврдинића и од ул“Јована Рашковића“ према насељу Иванићи и двије интервенције на гашењу суве траве у ул“Николе Пашића“ и на Мељинама.Пожари угашени.

Пале:  Четири интервенције на гашењу суве траве и ниског растиња на подручју Хреше,Каловитих брда, Праче(Стајна) и Кадиног Села.Пожари угашени.

Хан Пијесак: На подручју Мркаља запаљена сува трава и ниско растиње (угашено).

Рогатица: Двије интервенције на гашењу суве траве и ниског растиња на подручју Лубардића и Загановића.Пожари угашени.

Вишеград: На подручју Дринског и Козара и даље су активни пожари.Због неприступачности терена отежано је гашење.Пожари не угрожавају стамбене објекте и имовину грађана. У насељу Незуци запаљена два помоћна објекта (угашено).

Фоча: Три интервенције на гашењу суве траве и ниског растиња на подручју: Козје Луке,Кута,Избишно и шумски пожар на подручју Драгојевића,запаљена храстова шума.Пожари угашени.

ЈКП ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА „ВРЕЛО БИОШТИЦА“ СОКОЛАЦ

Водоснабдјевање општине Соколац овог дана је уредно.

АУТОБУСКА СТАНИЦА „АУТОХЕРЦ“ СОКОЛАЦ

Аутобуси из свих праваца стижу на вријеме на пероне наше аутобуске станице, и тако крећу до својих одредишта.

ПОЛИЦИЈСКА УПРАВА ИСТОЧНО САРАЈЕВО

У току протекла 24 часа на подручју Полицијске управе Источно Сарајево пријављено је једно кривично дјело, регистрована су два нарушавања јавног реда и мира а догодила се једна саобраћајна незгода.

Јелена Станишић
Рођена 13.октобра 1976.године у Горажду. Дипломирани менаџер Јавне управе. Oд 2008.године радила у радио-станици „Радио Соколац“ и данас, у ЈП „Инфо Центар“ Соколац.