Фото: Wikipedia

Рођен је 15. јануара 1961. године у Лозници. Ваздухопловну гимназију завршио је у Мостару. Прве две године ваздухопловне војне академије завршио је у Задру а последње две у Пули. Пилот Југословенског ратног ваздухопловства постао је 1983. године. Исте године добија службу у Батајници.

Дана 26. марта 1999. године добровољно се јавио да полети на борбени задатак да би се супротставио НАТО авионима који су бомбардовали Србију. После 12 минута ваздушне борбе и маневара над Западном Србијом, Перићев МиГ-29 је погођен а он се катапултирао на територији Републике Српске. Преживео је пад са висине од 7.000 метара. Тог истог дана, неколико километара даље, на истом задатку погинуо је његов пријатељ и колега мајор Зоран Радосављевић. Перић је уз помоћ локалног становништва пребачен после неколико сати на територију Србије.

По пензионисању 2004. године посветио се производњи ракије на свом родном имању а био је и власник аутоперионице. У знак сећања на каријеру пилота, најбољој ракији из свог програма дао је име „стари витез“.

Пензионисани пилот пуковник Слободан Перић настрадао је 29. маја 2010. године у саобраћајној несрећи која се догодила на ауто-путу Осечина — Горње Црниљево у близини Ваљева. Несрећа се догодила када је џип „форд кампањола“ којим је управљао Слободан Перић слетео са пута, ударио у бедем и преврнуо се.

Никада није проглашен за хероја.

Пилот пуковник Слободан Перић био је носилац ордена за храброст и златне летачке значке.