Фото: Ведрана Реновица

Борачка организација општине Соколац данас је одржала изборну скупштину на основу Одлуке о расписивању и провођењу избора у БОРС-у. За предсједника Скупштине ОБО Соколац на мандрат од четири године изабран је ново – стари предсједник Жељко Лалић.

На основу извјештаја верификоване комисије изабрани су чланови и предсједници Одобра породица погинулих бораца те Одбора ратних војних инвалида. Предсједништво ОБО Сокоалaц чини једанаест чланова на челу са Гашевић Миладином, док су за делегате у Скупштину Борачке организације Републике Српске изабрани Њего Јанковић и Жељко Лалић.

Како нам је рекао предсједник Регионалног одбора борачких организација Сарајевско – романијске регије и нови предсједник Скупштине Борачке организације Соколац Жељка Лалића, једногласно усвајање одлука је закључак да исправно раде свој посао.

– Настојаћемо као и увијек да радимо на положају борачке популације којим смо у принципу још увијек незадовољни. Ипак, морам нагласити да локална заједница у Сокоцу за разлику од других, највише има слуха за демобилисане борце и породице погинулих бораца те ратних војних инвалида. Све је више проблема, са годинама долазе и потешкоће, зато је на нама да са руководством општине изнађемо ријешења. Али, ништа не можемо сами, првенствено задатак је на БОРС, ресорном министарству, Влади и држави да донесемо заједно квалитетна законска ријешења која ће бити обавезујућа. Држава je та која треба да води рачуна о категоријама које представљамо. На нама је да будемо сложни, јер само заједно можемо створити бољи статус како на локалном тако и на државном нивоу – закључио је Лалић.

На одржаној сједници такође су изабрани нови чланови Комисије за допунска права као и чланови за Статутарну комисију. Изабрана су нова радна тијела за његовање традиције српског народа, историју и документацију, те чланови за жалбе, информисање и Комисију суда части.