Фото: Јелена Станишић

У свим организационим јединицама ПУ Источно Сарајево, данас је, поводом 4.априла – Дана полиције, положено цвијеће на спомен обиљежја и одата почаст свим погинулим припадницима полиције Републике Српске.

Замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић, командир Полицијске станице Соколац Радован Шаренац, замјеник командира Павле Боровчанин и још неколико припадника Полицијске станице, одали су почаст и положили вијенце на споменике погинулим припадницима полиције Републике Српске са подручја општине Соколац.

Цвијеће је положено на спомен плочу постављену у просторијама Полицијске станице на којој су исписана имена четворице припадника Полицијске станице Соколац, погинулих у протеклом Одбрамбено-отаджбинском рату: Славенку Марковићу, Милану Радовићу, Велемиру Боровчанину и Драгомиру Бартули . На спомен-обиљежје првог начелника Центра служби безбједности Сарајевско-романијско-бирчанске регије и првог министара унутрашњих послова Српске аутономне области Романија, Зорана Цвијетића, положен је вијенац и одата пошта покојнику.

Фото: Јелена Станишић

У Маргетићима, на споменик начелнику Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељку Марковићу, који је убијен прије 16,5 година, вијенаце су положили, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић и представници Полицијске станице Соколац.

Поводом Дана полиције Републике Српске, припадници ове управе организовали су низ манифестација да би 27 година постојања полиције Српске било обиљежено што садржајније и свечаније, рекао је за Инфо центар, замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић, и додао:

Фото: Јелена Станишић

– Данас, на Дан полиције Републике Српске, служен је парастос за све припаднике полиције Републике Српске који су своје животе уградили у темеље наше Републике, а њих је 136 са подручја управе погинуло у отаџбинском рату. Данас смо положили вијенце, цвијеће на сва централна спомен-обиљежја у свим организационим јединицама, те на спомен-обиљежја одређених полицијских службеника.

У оквиру програма обиљежавања Дана полиције организована је и акција добровољног давања крви којој се одазвало више од 30 службеника Полицијске управе Источно Сарајево, као и Дани отворених врата за ученике основних школа и дјецу предшколског узраста. У оквиру програма обиљежавања Дана полиције организован је концерт Полицијског оркестра и Турнир у малом фудбалу за све припаднике ове управе из свих полицијских станица. Желим да честитам Дан полиције припадницима МУП-а Српске, и желим свима добро здравље. Полицијска управа Источно Сарајево опредијељена да јача сарадњу са грађанима, ради одржавања повољног стања безбједности – нагласио је Кушић.

Фото: Јелена Станишић

Дан полиције обиљежава се широм Српске, а централна свечаност одржана је у Бањалуци, односно у Центру за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима.