Фото: Соколац-срце Романије

Када неко успе да победи толико пута на изборима у својој локалној средини, средини која га веома добро познаје, те га управо због тога поштује и цени, најбољи је показатељ како се може и како се треба радити, рекао је потпредседник СДС Милован Бјелица говорећи о начелнику Теслића Милану Миличевићу.

– Бити уз своје грађане, слушати их и уважавати њихово мишљење, те препознати потребе сваког човека и заједнице. Е таквог човека ми требамо на функцији председника државотворне организације каква је Српска демократска странка – рекао је он.

Бјелица тврди да је Милан Миличевић делујући у својој општини, постао препознатљив у свакој општини у Републици Српској.

– Не само да успешно добија изборе, него се одлично носи и са притиском и руководи ванредним ситуацијама, као што је то био случај са недавно одржаним референдумом за његов опозив. Снагом своје личности, организационим способностима, чак и без неке подршке врха сопствене странке, успео је да до ногу потуче своје политичке противнике – рекао је он, пише Српскаинфо.

Каже да сматра да је господин Миличевић кадар да свој модел и начин рада, свој патриотизам и опхођење како према грађанима, тако и према свим члановима странке, али и другим политичким субјектима у Српској и БиХ, примени на читаву организацију СДС-а.

– То је видљиво из сваког његовог обраћања и јавног наступа, просто јер не дели странку на победнике и губитнике, иако је он увек победник. Не дели ни Републику Српску на “исток и запад”, јер је човек и са истока и са запада, једноставно човек Републике Српске. Мора се истаћи да он не гради, нити је градио своју каријеру додворавајући се било коме, нити стварајући непријатеље и противнке – наводи он.

Идеалан кандидат

Закључује да је због свега овога сигуран да народ Романије дели његово мишљење да је Милан Миличевић идеалан кандидат за председника Српске демократске странке.

– У томе има пуну подршку мене лично, мојих срадника и народа Сарајевско-романијске регије – рекао је Бјелица.