Паљанину Луки Рајићу неопходна је хитна трансплатација бубрега. Љекари из Српске препоручили су да се у италијанском граду Падови изврши трансплатација, али за њу је потребно издвојити 100 хиљада марака.

Када су то чулу запослени у електродистрибуцији Пале, одмах су кренули у акцију прикупљања новца, како би њихов колега Лука Рајић што прије отишао у Италију.

“У процесу смо сакупљања тог новца од почетка године, скупили смо један дио средстава, неких 70 хиљада, нама је потребно још 30 хиљада новца и молимо све добре људе помогну како би смо обезбједили могућност да колега Лука Рајић иде на трансплатацију, односмо да му омогућимо пристојан живот“, каже Мирослав Кременовић, предсједник синдикалне организације Електродистрибуције Пале.

Кременовић каже да је Лука скроман и вриједан човјек. Отац је двоје дјеце. На иницјативу запослених у паљанској Електродистрибуцији који су и покренули акцију прикупљања новца, активиран је и хуманитарни број 1432.

За трансплатацију бубрега Луки Рајићу неопходно је скупити 30 хиљада марака. Грађани Источног Сарајева, више пута положили су тест хуманости да ће тако бити и овога пута, нико и не сумња.