Которанин Веселин Веско Вукотић (69), отац Јована и Игора Вукотића, које полиција сматра за вође шкаљарског клана, убијен је синоћ, око 20. 45 х, испред куће.

Црногорски медији пишу да је засад познато да је убица на глави имао качкет и саучесника који му је помогао након убиства.

Смртоносне хице у Вукотића испалила је за сада непозната особа. Вукотић је изашао из куће и кренуо према свом аутомобилу када је убица испалио више хитаца у њега, а потом побегао. Тешко рањени Вукотић одмах је превезен у которску болницу, али је и поред напора лекара преминуо, јавља РТЦГ.

За сада је једино познато да је убица на глави имао качкет и саучесника који му је помогао након убиства, преноси ЦДМ подгоричку штампу.

Управа полиције је саопштила синоћ да интензивно ради на расветљавању случаја, али није саопштила из ког оружја је отац Јована и Игора усмрћен.

Побједа, позивајући се на сазнања из истраге, пише да је реч о аутомартском оружју, а Дан да се ради о пиштољу са пригушивачем.

Начин на који је почињен овај злочин упућују на то да је убица познавао навике Веска Вукотића.

“С обзиром на начин на који је злочин почињен, све указује да се ради о професионалном убиству, које је детаљно испланирано, а у прилог томе говори и податак да убица није оставио трагове”, пише Побједа.

Полиција је одмах стигла на место убиства и блокирала читав град. Претресано је свако возило и сви пролазници. На више локација заустављана су сва возила, и створиле су се километарске колоне.

Инспектори су изводили све особе из аутомобила, које су детаљно претресане, као и возила.

Которски кланови раније су деловали као једна криминална група. Међутим, крајем 2014. године у Валенсији је нестало око 300 килограма кокаина, након чега је дошло до расцепа у клану, који се поделио на “шкаљарце” и “кавчане”. Убрзо су почела убиства.

Рат ова два клана однео је више од 30 живота у Црној Гори и Србији.

Син убијеног Јовица Вукотић се налази у београдском затвору, јер је осуђен на 15 месеци затвора због фалсификовања исправа, а његов брат Игор је у бекству.

ИзворБ92
Avatar
Портал Соколац-срце Романије је званични портал општине Соколац, једне од шест градских општина града Источно Сарајево, основан 13.новембра 2012.године.