Извршни директор Удружења економиста Републике Српске „Свот“ Саша Грабовац изјавио је данас Срни да ће четврти „Јахорина економски форум“, који почиње сутра, бити најквалитетнији до сада када је ријеч о учесницима.

Грабовац каже да је тема овогодишњег форума „Економија новог доба – иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског развоја“ специфична и да је циљ скупа да укаже на важност окретања дигиталној економији и развоју информационо-комуникационих технологија, односно четвртој индустријској револуцији.

– Циљ форума је да, прије свега, носиоцима најодговорнијих функција у власти, пословној заједници и компанијама укаже на значај праћења трендова и наш заостатак за трендовима у свијету. Треба нам повезивање информатике и индустрије на све могуће начине и ако не ухватимо прикључак у најскорије вријеме, посљедице по нашу економију и цијело друштво биће несагледиве – сматра Грабовац.

Јахорина економски форум организује Удружење економиста Републике Српске Свот у сарадњи са Савезом економиста Србије и под покровитељством предсједника Српске Жељке Цвијановић и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Најављено је да ће скупу присуствовати и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Владе Србије Ана Брнабић и други званичници, представници институција, пословне и академске заједнице и бројних реномираних домаћих и страних компанија.

Дводневни Јахорина економски форум биће отворен сутра у 10.00 часова у хотелу „Термаг“ на Јахорини.