Фото: Palelive

Општина Пале у сарадњи са Центром за социјални рад подијелила је данас поводом предстојећих васкршњих празника пакете помоћи за 150 социјално угрожених породица са подручја ове локалне заједнице.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је организована подјела пакета за 150 корисника, а да је одабир извршен уз помоћ списка Центра за социјални рад.

Он је додао да су у локалној управи жељели да помогну онима који је то најпотребније поводом васкршњих празника.

“Нажалост, имамо још оних којима је помоћ потребна. Моја и жеља руководства општинске управе јесте да из године у годину ових корисника помоћи буде што мање. Ако смо у прилици да помогнемо, срећни смо што можемо то учинити и тренутак људске пажње и осјећања подијелити са њима”, навео је Југовић.

Он је честитао свим становницима Пала предстојећи највећи хришћански празник Васкрс.

Социјални радник у Центру за социјални рад Пале Драгица Дубовина рекла је да Центар сваке године у сарадњи са општином подијели један број пакета за кориснике који су евидентирани у овој установи.

Предсједник Скупштине општине Пале Синиша Ласица рекао је да је општина увијек спремна да изађе у сусрет грађанима разним активностима и врстама помоћи, те да ће се потрудити да у наредном периоду буде што мање корисника социјалне помоћи.

Жељка Павловић, корисник социјалне помоћи, захвалила је начелнику општине Бошку Југовићу, истичући да ће јој помоћ уочи празника значити много јер је самохрана мајка и живи са три малољетне дјевојчице.