Фото: Независне новине

Славиша Крунић, бањалучки бизнисмен који је убијен у понедјељак навече сахрањен је на гробљу у Гламочанима.

Колона дуга преко четири километра у којој је било неколико хиљада људи дошла је да на вјечни починак испрати Крунића.

Ожалошћену поворку на улазу у гробље су дочекали припадници фирме Сецтор сецуритy, чији је Крунић био власник.

Ковчег са Крунићевим тијелом возиле су кочије, а припадници Сецтора су га дочекали уз почасни поздрав. Свуда су одјекивали плач и јецаји ожалошћене породице, родбине, пријатеља и познаника који су за Крунића имали само ријечи хвале.

Више свештеника је служило опело за покојног Крунића.

Опраштамо се од слуге Божијег, Славише. Чинимо то у времену страдалне седмице. Нећу много говорити о покојнику довољно је да се окренемо и видимо све ове људе и биће вам јасно од кога се опраштамо. Славиша је многе око себе задужио и многа добра учинио“, рекао је свештеник који је служио опело за покојног Крунића.

Остали смо без великог човјека, хуманитарца, доброчиниоца.

У Бањалуци је провео цијели свој живот и његова породица има на шта бити поносна. Дани би нам требали да набројимо коме је све Славиша помогао.

“Увијек је говорио када је неком давао да „лијева рука не треба знати шта десна ради“. Славишиним прераним одласком смо сви остали ускраћени и сиромашни. Никада те нећемо заборавити”, рекао је говорник који је држао опроштајни говор за Крунића.

Ђорђе Марковић, глумац читао је Дисову пјесму „Наши дани“.

„Драги наш Славиша био си хуманитарац, био си бизнисмен који је на својим леђима носио велики број радника који су заједно са тобом стварали. Неки су ти ишчупали срце и душу и ставили их у своје груди мислећи да ће бити бољи људи, али никад неће бити ни близу тебе.. рођен си у вријеме ускршњих празника и одлазиш у вријеме ускршњих празника..“, рекао је један од говорника који је читао опроштајни говор.

Сахрани је поред родбине, пријатеља и познаника присуствовао велики број личности из јавног и политичког живота.