У градовима на подручју Унско-санског кантона за сада нема значајних проблема у вези с поплавама иако су падавине посљедња два дана обилне.

У Бихаћу је дошло до излијевања канала и потока у неколико мјесних заједница.

Највише проблема имају мјештани Каменице, Великог и Малог Луга, Покоја и Ведрог Поља, а према подацима надлежних служби Града пријављено је плављење шест кућа и једне гараже.

Још увијек има воде на путу према Ведром пољу у дужини од близу 40 метара. Механизација Цивилне заштите Бихаћа, ЈП Водовод и ЈКП Комрад синоћ је прочистила одводне канале и тако знатно ублажила посљедице падавина.

У Бихаћу је у посљедња 24 часа пало 84 литра кише по квадратном метру, а водостаји Уне и притоке Унца нису у великом порасту. У Кулен Вакуфу висина Уне јутрос у 9 часова износила је 97 центиметара, а почетак јавног обавјештавања о водостају је на 320 цм, док је у Мартин Броду водостај 148 центиметара, а почетак јавног обавјештавања на 250 цм.

Забиљежен је значајан пораст ријеке Клокот чији је водостај јутрос износио 377 цм и има раст од 10 цм на сат. Обилне падавине довеле су до замућивања воде на свим извориштима која се користе за водоснадбијевање Бихаћа, па је грађанима препоручено да из превентивних разлога прокувавају воду прије употребе.

У Санском Мосту је стање прилично мирно. Водостај Сане јутрос је износио 222 цм, а с обзиром на најављену количину падавина може се очекивати излијевање притока и стварање бујица у потоцима. Грађанима је препоручено да се самоорганизују преко мјесних заједница уколико би због падавина дошло до евентуалног плављења кућа.

У Крупи Штаб Цивилне заштите је одржао састанак са кога је стигло упозорење грађанима о критичним дијеловима на општини који увијек буду поплављени приликом излијевања воде из ријечних корита. За сада стање није драматично јер водостаји Уне и Крушнице далеко су од критичне тачке од 290 цм. Највећи проблем би, као и у већини случајева до сада, могли изазвати водотоци друге категорије, односно потоци, који се упркос редовном чишћењу затварају бацањем различитог отпада што онемогућује нормалан проток воде.

Штаб цивилне заштите у Крупи каже да ће набавити додатне вреће за пијесак, али да и сада располаже са довољним бројем које ће бити испоручене на добро познате критичне тачке на територији цијеле општине. У току дана припадници комуналног предузећа, цивилне заштите, обићи ће се све локације, снимити стање и отклонити све евентуалне сметње превенцији, заштити од поплава. Такође, свим грађанима Крупе на располагању ће бити сва машинерија с којом располажу надлежне службе, баш као и припадници цивилне заштите, комуналног предузећа, добровољних ватрогасних друштава “Крупа” и “Отока”.